15-årig jättetalang testas av FCT: ”Finns en väldigt hög kvalité”

Han fick sitt genombrott inom seniorfotbollen under 2019.
Nu tränar 15-årige Noah Nilsson med FC Trollhättan.
– Man ser att det finns en väldigt hög kvalité i honom, säger tränaren William Lundin.

Nilsson flyttades upp i Trollhättans FK:s A-lag mitt under pågående säsong och gjorde sitt första inhopp i juni månad. Därefter tog han snabbt en ordinarie plats i lagets anfall och stod totalt för tre mål i division 4.

Under året har Noah Nilsson även tränat med ett av Häckens ungdomslag, och nu befinner han sig alltså i FCT:s miljö för att visa upp sig.
– Man ser att det finns en väldigt hög kvalité i honom. Han har en fin spelförståelse både tekniskt och taktiskt, säger William Lundin.

FC Trollhättan kommer att ställa upp med ett juniorlag under nästa säsong, men Nilsson är i dagsläget bara aktuell för A-laget.
– Skulle det bli någon form av överenskommelse så kommer han i alla fall att träna med vår A-trupp. Så långt tycker jag att han har kommit i sin utveckling, säger Lundin och poängterar att det fortfarande ”förs diskussioner” kring spelarens framtid.

Vad gäller andra yngre förmågor så tränar både Liam Brag och Gabriel Lennartsson med division 1-gänget sedan tidigare.

***
TVG-fotboll berättade på måndagen om de senaste provspelarna på Edsborg: Jeremy Bonyaa från Grebbestads IF och Gani Gerxhaliu från IFK Tidaholm.

De kommer även att träna på tisdagen, och kan – vid fortsatt intresse – få chansen i samband med lördagens planerade internmatch.
– De har bara kört en träning hittills och vi vill ha lite mer att gå på. De kommer vara med både tisdag och onsdag, bekräftar William Lundin.

(Bild: Bloggaren.se, Trollhättans FK & FC Trollhättan)