15 lokala talanger uttagna till helgens SM: ”Väldigt roligt!”

I helgen spelas distriktslags-SM för spelare födda 2003 i Vänersborg.
TVG-fotbolls område representeras av totalt 15 (!) talanger på flick- och pojksidan.
– Det är väldigt roligt att det blivit så, säger en av dem, Meia Eriksson från Trollhättans FK/Halvorstorp.

På fredagen drar sammandraget igång med dubbla matcher mellan Västergötland och Göteborg – först ut är killarna, därefter följer tjejerna. Två dagar senare avslutas Cup Kommunal-samlingen med att man ställs mot Halland.

På flicksidan återfinns sju lokala namn:

  • Amanda Aronsson, Elvira Hasanovic Carlborg, Moa Sahlin och Ebba Sundvall från Vänersborgs FK.
  • Emilia Bengtsson, Skoftebyns IF.
  • Meia Eriksson, TFK/HIS.

För 15-åriga Eriksson var den senaste säsongen en stor personlig framgång. Hon var nämligen ordinarie när kombinationsgänget vann division 2, och nu väntar alltså ännu ett regionalt uppdrag.
– Det känns ju jättekul att folk tror på en både i laget hemma och nu då i form av andra ledare som sett en. Det är jättespännande, säger innermittfältaren.

Vad har du för tankar och förväntningar inför det här?
– Man får kanske inte räkna med att man får spela hela tiden på sin vanliga position när så många duktiga är med, men jag vill ju göra det bra utifrån det jag får spela. Speciellt Göteborg ska ha ett väldigt duktigt lag med många landslagsspelare, och där får man försöka gå in utan att ha inställningen att de är bättre än oss och försöka göra sin grej.

För pojkarna är fredagens extra match intressant, eftersom två trollhättebor – Anton Kurochkin och Jonathan Enhult (båda IFK Göteborg) – representerar Göteborg.

Här är de som tagits ut i Västergötlands lag:

  • Liam Röhne, Max Malila Hooper, David Larsson och Gustav Forsberg från Skoftebyns IF.
  • Hussein Ahmadi, IFK Göteborg (bytte tidigare i år från Skoftebyn).
  • Liam Brag, FC Trollhättan.
  • Hannes Larsson, Vänersborgs FK.

Som sagt, 15 spelare totalt från området!
– Det finns väldigt många duktiga spelare här, både i min ålder och yngre, och det är väldigt roligt att det blivit så. Det är många i min kompiskrets, killar och tjejer, som spelat ihop på fritiden också sedan vi var jättesmå och det gör det extra kul, säger Meia Eriksson som dessutom lär följa killarnas framfart lite extra noggrant då pojkvännen Max Malila Hooper lirar där.
– Ja, jag kanske kan kolla någon match. Vi brukar ju se på varandras matcher och tycker att det är kul att går bra för båda.

Fotnot: Västergötlands flicklag tränas av Oskar Wetterling, till vardags i FC Trollhättans organisation.

(Bild: Tommi Nyman)