30-plussarna har ”tagit över” hos nykomlingen Trollhättans FK

Länge var Trollhättans FK ett lag med framtiden för sig.
Nu är det 30-plussarna som regerar.
– Det är bara positivt med lite rutin. När det börjar blåsa så är det gott att kunna luta sig mot det, säger Eric Augustsson, en av ”åldermännen”.

Robert Lotsbom har hunnit fylla 33, medan ovan nämnde Augustsson, Alexander Adolfsson samt nya duon Emil Guldbrandsen och Mikael Persson tillhör årgången 1987. TVG-fotbolls egen Martin Ahlin, som också är TFK:are, blev 31 i vintras.

Ja, erfarenhet finns så det räcker och blir över.
– Det är en ny situation för mig, men det är skönt att ”Robban” är äldst och inte jag, haha. Jag tror att det är ganska viktigt för de unga som kommer upp att ta lärdom av oss och att det ger bra harmoni, säger Eric Augustsson, som återvände till moderklubben ifjol efter ett decennium på vift.

Själv var han en starkt bidragande faktor till seriesegern i femman.
– Vi var ju enormt stora favoriter, dels i media men även hos alla man pratade med. De sa att vi skulle ”gå rent”, och det kändes som att folk bara ville att vi skulle trilla dit liksom. Men det var ju ett skitroligt år.

Hur står sig TFK i år jämfört med då?
– Truppen är jättestark. Visst, vi har tappat klasspelare som (Linus) Ewenborg och Casper (Ericsson), men vi har också fått in Emil Guldbrandsen, (Alexander) Fäldt och ”Chiffe” (Christoffer Eriksson), med flera. De är också klasspelare. Vi är starkare och bredare i år, och jag tycker ändå att spetsen finns där, svarar mittfältaren Augustsson, som burit lagkaptensbindeln i flera av försäsongsmatcherna när Alexander Adolfsson saknats.

Hur har din egen form varit hittills?
– Jag har tränat lite mer än förra året, även om jag varit lite sjuk också. Men jag har spelat nästan alla matcher och formen är väl god. Sedan hade det ju inte skadat att få bort ett par kilo till och få lite mer löpkapacitet, haha…

När det gäller årets serie, som innehåller många lag från Boråstrakten, säger sig Augustsson ha dålig koll. Men:
– Det ska bli kul att möta IFK, och även Göta blir en tuff batalj. Nä, jag vet inte… Men det känns väl ändå som att vi kommer att göra det svårt för många andra lag med den trupp vi har.

FAKTA
Trollhättans FK
Placering ifjol: 1:a i division 5 Västra
Tränare
: Marcus Tersing & Christer Larsson.
Nyförvärv: Markus Mäkinen (Vänersborgs FK), Alexander Fäldt (Trollhättans BoIS), Christoffer Eriksson (Vänersborgs FK), Emil Guldbrandsen (Vänersborgs IF), Anton Ödman (Skoftebyn), Julius Lundqvist (comeback), Mikael Persson (Hjärtum).
Förluster: Bilgin Aliosman (slutat), Casper Ericsson (FC Trollhättan), William Eriksson (Skoftebyn J), Linus Ewenborg (uppehåll), Felix Korshavn (Halvorstorp), Jens Nyborg (slutat), Tom Tersing (Halvorstorp).
Seriepremiär: Borta mot Skepplanda, på torsdag klockan 18.30.