Abdu redo för derbyt: ”Vi har den bästa offensiven i serien”

Han har både vunnit och förlorat Vänersborgsderbyn förut.
Nu står Moe Abdu inför ännu en match där maximal prestige gäller.
– Det är fantastiskt roligt faktiskt, säger VFK-mittfältaren.

Abdu är en av Vänersborgsfotbollens stora profiler och spelare, och faktum är att han hunnit representera samtliga tre klubbar i staden: VIF, Bosna och nu VFK igen, där han framförallt hunnit göra sig ett namn genom årens lopp.

Men i år är 26-åringen inte nöjd med sina prestationer.
– Jag har inte riktigt kommit upp på samma nivå som tidigare och inte haft det självförtroende som jag brukar ha. Jag hoppas att det kan lossna nu. Det har känts bättre under de senaste matcherna, konstaterar han.

Samtidigt har laget haft lite samma tendens: det började svagt, men har sedan gått allt bättre under säsongens gång. I dagsläget har man nästan exakt lika många poäng upp till toppen som man har ner till VIF på den negativa kvalplatsen.
– Mitt eget mål i huvudet är att vi ska ligga topp fyra med det lag vi har nu. Samtidigt vill jag ju alltid vinna varje match, så enkelt är det.

Både Valon Gashi (Oddevold) och Ismael Fonjah (klubblös) har dessutom tillkommit under sommaren, vilket borde borga för en stark VFK-höst.
– Jag tycker nog att vi har den bästa offensiven i division 2 när alla är tillgängliga. Det är ändå väldigt mycket spetskrafter på de här gubbarna, säger Moe Abdu.

I veckan derbyladdade han med en annan spelare som bevisligen har spetsegenskaper: VIF-nyförvärvet Josef Daoud. De båda tog en förmatch på golfbanan.
– Jag hotade honom med att jag skulle ge honom en lårkaka där, men han skrattade bara, haha. Nä, men Josef är verkligen en spelartyp de behöver. Han gör mål och det är ju det som fotboll handlar om.

Berätta för de som inte upplevt ett derby i Vänersborg – hur är det?
– Det är fantastiskt roligt faktiskt: mycket folk och lite grinigt på planen. Man känner ju de flesta, och själv har jag både bra och dåliga bilder sedan tidigare. Vi torskade förra gången och det gjorde jag även i VIF mot VFK, men jag har också vunnit. Det är i alla fall en oerhört rolig match att spela, svarar Abdu.

(Bild: Tomas Andersson)