Ahlstrand spelar vidare i Gauthiod: ”Man får passa på”

Än är det inte över för Anna Ahlstrand.
39-åringen har gett grönt ljus för ännu en säsong i Gauthiod.
– Så länge det är kul och funkar något sånär med kroppen så får man passa på, säger hon till TVG-fotboll.

Ifjol var Ahlstrands medverkan oviss på förhand, delvis på grund av den nya assisteranderoll som hon fått i Kopparbergs/Göteborgs F19-lag. När året summerades hade mittfältaren trots det noterats för spel i 18 division 1-matcher.

Och i år är situationen sig lik, möjligtvis med den skillnaden att Anna Ahlstrand nu ska flytta tillbaka till Grästorp igen efter en tid i Lidköping.
– Jag vet inte om matcherna krockar med F19, men jag tror att det ska funka rätt så bra. Sedan är det upp till tränaren att ta ut laget. Jag har inte möjlighet att träna varje gång, men sedan får jag vara med F19 ibland, är det löpningar och grejer brukar jag hänga på, säger Ahlstrand, väl medveten om att det skiljer 24 år mellan henne och den yngsta utövaren i det laget.

Vad är det som gör att du vill fortsätta spela?
– Jag tycker ju att det är roligt än, det gör jag. Sedan är det klart att man blir äldre och kanske har lite småskavanker och sådär, men jag hoppas att det ska funka. Jag tänker att så länge jag tycker att det är kul och det funkar något sånär med kroppen så får man passa på.

(Utnyttja erbjudandet här!)

Hon blev för övrigt nyligen erbjuden en heltidsanställning hos just Kopparbergs/Göteborg – i form av en ihopbakad tränar- samt kansliroll – men valde att tacka nej.

Ahlstrand konstaterar också att hon fått en positiv bild av nye Gauthiodtränaren Zackarias Svensson och att ”det känns som att han kommer göra jättemycket nytta”. Däremot tycker hon det är svårare att veta var laget står inför den kommande säsongen.
– Det var lite synd att vi tappade ”Fia” (Josefin Andersson), men samtidigt har några av de yngre fått ett år till på sig så jag tror att det kan bli bra. Nu är kanske inte truppen riktigt klar än, så det beror på vad vi får in, men jag tycker absolut inte att vi ska vara sämre än förra året.

Då blev det en femteplats, så att ni vet.

(Bild: Bibbi Dahlström)