Aliev hyllar Käkelä i podd: ”Hjälpte mig väldigt mycket”

Han har haft tränare som Alexei Eremenko Sr. och Leonid Slutskij.
Men för Örgryte-anfallaren Alibek Aliev har Raimo Käkelä, idag i Göta BK, betytt mer än dessa.
– Han hjälpte mig väldigt mycket när jag var i Vänersborgs FK, säger Aliev i podden Skruvdubb & Fyrafyratvå.

22-årige Aliev gästar det senaste avsnittet och berättar där bland annat om åren i CSKA Moskva, dit han kom från Elfsborg 2015. Men det bjuds också på episoder såväl före som efter den tiden.

Alibek Aliev tar bland annat upp genombrottet i Vänersborgs FK, där han spelade division 4- och 5-fotboll i de tidiga tonåren. Det var där han hade Raimo Käkelä som tränare.
– Jag skulle säga att han har hjälpt mig väldigt mycket när jag var i VFK. Sedan har nog Tobias Linderoth hjälpt mig mest att utvecklas. Jag har fått väldigt mycket bra tips där, samma sak av (Klas) Ingesson. Båda har varit uppe på den nivån och jag fick bra råd om hur man ska sköta sig, säger Aliev.

För Skruvdubb & Fyrafyratvå delar han också med sig av sina tankar om uppväxtorten Machatjkala i Ryssland, den lite oväntade hobbyn, karriärens värsta upplevelse i Finland och perioden i CSKA:s frysbox.

Dessutom pratar han också om årets säsong i Örgryte, den hårda konkurrensen i anfallet och sin första start på evigheter.

Ni hittar avsnittet via Soundcloud-länken här nedan, alternativt genom Podcaster– eller Acast-appen.