Anfallare ersätter Daoud i IFK: ”Tycker att jag hängde med”

Fem mål, varav ett av den mer spektakulära sorten, hann det bli för Nuuh Hasani Mohamud i Trollhättans FF.
Nu väntar en annan serie och klubb, nämligen IFK Trollhättan.
– Det har varit en otroligt bra säsong, säger 25-åringen.

Hasani Mohamud kom till ”Finska” i mars, och TVG-fotboll berättade då om anfallarens intressanta bakgrund som förutom spel i moderklubben Vänersborgs IF även innehållit sejourer i Åsebro samt danska Århus.

Anfallaren representerade den sistnämnda föreningens U19-lag i ett halvår 2012/13.
– Jag har en moster där och brukar ofta åka ner för att vara med mina kusiner. Det var min kusin som undrade varför jag inte försökte provträna med deras U19-lag, han visste att jag inte skulle klara att vara där i en månad utan fotboll. Och efter några träningar med Århus så fick jag stanna, säger Nuuh Hasani Mohamud som därefter dragits med rejäla fotproblem.

Tiden i TFF – som bland resulterade i ett uppmärksammat bicycletamål mot Wargön i sexans andra omgång – var därför hans comeback inom sporten, och ett viktigt test inför framtiden.
– Under en period ville jag bara glömma fotbollen, eftersom jag älskar den så mycket. Det gjorde ont att spela, jag var nog deprimerad ett tag om jag ska vara ärlig, säger 25-åringen och fortsätter:
– Det har varit en otroligt bra säsong med TFF och en häftig resa. Jag har jobbat hårt och är bara glad över att kunna spela fotboll igen.

I höst kommer han att pröva vingarna i IFK Trollhättan, som kämpar för nytt kontrakt i fyran.
– Det är en bra förening, jag gillar verkligen vad de gör för samhället och ungdomarna. De är trevliga och gav mig ett bra välkomnande. Allt går ju snabbare, man ser skillnaden såklart, men jag tycker att jag hängde med. Det var roligt att komma igång där, säger Hasani Mohamud, möjligtvis tänkt som ersättare till Josef Daoud (Vänersborgs IF).

Apropå det så har även TFF hittat en anfallare som ska fylla luckan efter Nuuh Hasani Mohamud. Det handlar om 23-årige Alfa Jallow, närmast från IFK Trollhättans C-lag.
– En lite annan spelartyp, men han har snabbheten och längden som sina spetskvalitéer, säger tränaren Gabriel Andersson i ett pressmeddelande.

(Bild: Ali Nahoor/Nahoor Photography)