Anfallare lämnar Gauthiod – efter 22 år: ”Kanske var dags”

Hon har tillhört IK Gauthiod i 22 år.
Men kommande säsong prövar anfallaren Josefin Andersson på något nytt.
– Det kanske var dags, konstaterar hon efter att ha skrivit på för Råda.

I mitten av december kunde TVG-fotboll avslöja att 30-åriga Andersson övervägde att lämna Gauthiod. Ungefär ett halvår tidigare hade hon tappat motivationen och under hösten fick klubben klara sig utan sin nyckelspelare i division 1, vilket innebar att hon stannade på elva mål totalt.

Tre säsonger i rad har Josefin Andersson för övrigt tagit hem Gauthiods skytteliga, och på fyra år har det blivit 51 fullträffar i ettan.
– Jag hade det ganska tufft förra året och tog ett uppehåll för att se om jag fick suget tillbaka, men det fick jag inte. Därför valde jag att sluta, berättar hon.

Efter att ha tränat med seriekollegan Trollhättans FK/Halvorstorp samt division 2-laget Råda föll valet på Lidköpingsklubben.
– Jag vill göra en satsning till och Råda verkade vara ett jäkligt gött gäng. Det är kanske lite mer det jag är ute efter just nu och inte bara fotboll, fotboll, fotboll.

Hur motiverad är du just nu inför årets säsong?
– Jag är definitivt taggad. Det ska bli jävligt kul att köra igen och jag hoppas att den känslan håller i sig, svarar Andersson.

Och det är som sagt ingen liten grej för henne att lämna Lunnevi.
– Jag började spela i Gauthiod när jag var åtta och sedan dess har jag inte flyttat på mig. Det kanske var dags vid 30 års ålder, haha.

Kommer det bli konstigt tror du att spela för ett annat lag än Gauthiod?
– Ja, det är klart att det kommer kännas konstigt så fort man drar på sig en grön tröja istället för en röd, men jag tror nog att det blir bra, säger Josefin Andersson.

(Bild: Råda BK)