Anfallare tackar för sig i VIF – återvänder till Vänersborgs FK

Från VFK till VIF – och nu tillbaka igen.
Moderklubben kallar för anfallaren Marcus Bengtsson.
– Det känns rätt att gå dit och få lite mer utmaning, säger han.

19-årige Bengtsson kom till Vänersborgs IF 2017 och har, trots sin unga ålder, varit en spelare som fått stort förtroende och dessutom återgäldat det.

Ifjol blev det exempelvis 13 starter samt tre mål – och då ska man minnas att han drabbades av en hjärtsäcksinflammation under hösten.
– Jag opererade handleden under försäsongen och fick inte riktigt den start jag ville ha. Sedan gick det i stort sett lite halvknackigt hela säsongen. Jag hade problem med hjärtat på slutet och kroppen har inte varit som den ska, säger Marcus Bengtsson.

Nu känner han sig dock frisk och tar alltså nya tag i Vänersborgs FK.
– Jag har känt det senaste att jag vill ha lite bättre träningar, och med den trupp som finns i VFK i år så känns det rätt att gå dit och få lite mer utmaning.

Du tycker att VFK har bättre förutsättningar att lyckas i division 2?
– Ja, de är väl en kandidat till att vinna serien. Det märktes med en gång att spelarkvalitén i truppen är väldigt högt.

Det innebär också, per automatik, tuffare konkurrens…
– Som det ser ut i nuläget kommer jag inte att få starta, absolut inte, men jag ska göra mitt bästa för att få spela så mycket som möjligt, svarar Bengtsson.

Han har spelat på ett par olika positioner genom åren, men kommer framförallt att fokusera på två platser i VFK:
– Ja, antingen som ”nia” eller ”tia”. Sedan kan jag spela ytter också, men det är de positionerna som gäller i första hand.

(Bild: Vänersborgs FK)