Ännu en FCT-back till Vänersborgs IF: ”Var dags nu”

Tom Abrahamsson gick till Vänersborgs IF.
Nu gör kompisen Adam Sävhage samma sak.
– Det är klart att det är spännande. Det kanske var dags nu ändå, resonerar han.

Sävhage kom till FC Trollhättan från 2013, fick A-kontrakt 2016 och har framförallt under de senaste två säsongerna fått hyfsat gott om speltid i den svarta dressen. Ifjol blev det exempelvis nio matcher från start och tolv inhopp för försvararen i division 2.

Men när FCT startade upp säsongen i början av januari var han på annan ort, och någon fortsättning på Edsborg blir det inte heller.
– Jag har trivts jättebra i FCT och spelat där länge, men jag gör väl det här för att få ett miljöombyte och lite mer speltid. Samtidigt har jag tankar på att börja studera till hösten så jag tänkte att jag lika gärna kan passa på att testa något nytt nu, berättar Adam Sävhage.

Och därför väntar alltså äventyret i Vänersborgs IF.
– Det har varit lite fram och tillbaka och jag har funderat ett tag. Men jag har ju hört att VIF har tappat många backar och jag tror att jag kan komma in och hjälpa till. Samtidigt har Tom valt det också och det är en bidragande faktor. Det här är ändå en nivå som jag vill hålla mig på.

Många klubbar verkar ha letat efter mittbackar i vinter och jag får känslan att du fått en del samtal hittills?
– Jo, det är några klubbar som har ringt och hört av sig, även när jag var utomlands, så det har inte varit dåligt på den fronten. Det är väl trevligt att vara eftertraktad, säger 21-åringen och skrattar.

Men han är också nöjd med sitt val.
– Det är klart det är spännande. Det kanske är dags nu ändå – det kan vara bra att få ett miljöombyte för att försöka ta nästa steg i min utveckling.

(Bild: Tommi Nyman)