Åsaka nysatsar: ”Besviken om vi inte kommer topp fem”

Andra landsortslag har haft problem med att få ihop tillräckligt med spelare.
Den utmaningen finns inte i Åsakas herrlag.
– Vi får ha folk vid sidan av som kör andra övningar när vi har spel, konstaterar nye anfallaren Casper Lundström.

Ifjol blev det bara tre segrar på tjugo omgångar för Åsaka, som trots det lyckades bärga en niondeplats i Trollhättesexan, vilket innebar att man hade två lag bakom sig i tabellen.

Ambitionen i år? Betydligt högre.
– Jag blir lite besviken om vi inte kommer topp fem i alla fall. Vi ska prestera mycket bättre än vad som gjorts tidigare, säger Lundström som är uppvuxen på orten men tagit vägen via Halvorstorp och Trollhättans FK till ÅSK.

19-åringen har själv sett pigg ut under försäsongen och stod bland annat för två mål och lika många framspelningar i 9-1-segern mot IFK Trollhättans C-lag.
– Jag har varit mycket på mittfältet tidigare, även i TFK, men jag har alltid velat spela forward och det har blivit verklighet nu. Att målen börjat komma känns också bra såklart, konstaterar han.

Hur har det sett ut annars under försäsongen?
– Jo, vi har ju spelat några träningsmatcher och även DM, och det har sett helt okej ut. Vi har inte alltid orkat de sista tio minuterna och sådär, men vi tränar på och det ska bli kul att se hur det blir när konditionen är lite bättre hos alla.

Det sägs att ni har gott om folk på träningarna också?
– Ja, verkligen. Andra år har Åsaka knappt fått ihop folk till träningarna, men nu får vi ha folk vid sidan av som kör andra övningar när vi har spel. Vi brukar vara runt 25 man och det är jättepositivt för Åsaka som klubb, säger Casper Lundström.

FAKTA
Åsaka SK
Placering ifjol
: 9:a i division 6 Trollhättan.
Tränare: Jordan Ames.
Nyförvärv: Casper Lundström (Trollhättans FK), William Johansson (Halvorstorp), Josef Johansson (Vänersborgs FK), David Lindström (Skoftebyn), Filip Carlsson (Trollhättans BoIS), Monawarsha Nasari (Renbergsvattnets IF).
Förluster: Harvey Ames (Edet), Oskar Lindahl (Ekerö Örebro), Anton Skatz (slutat), Marcus Blomquist (slutat).
Seriepremiär: Borta mot Upphärad, på söndag klockan 16.00.

(Bild: Privat)