Åsebro Brålanda jagar nytt kontrakt – och ny tränare

Höstsäsongen har inte ens dragit igång.
Ändå vet Christian Berglund redan nu att han gör sina sista månader som tränare i Åsebro Brålanda.
– Vi ligger inte på samma våglängd, säger han.

I en haltande tabell ligger det dalsländska division 2-gänget på åttonde plats, av tio lag. Då ska man veta att bara ett av dessa tvingas lämna serien i höst, vilket innebär att utgångsläget är någorlunda positivt inför slutspurten.

Oavsett hur det går kommer däremot Christian Berglund att bege sig vidare efter säsongens slut. Det här tränaråret i Åsebro Brålanda blir hans enda.
– Det har väl egentligen känts så hela säsongen. Det är några som har jättehög ambitionsnivå, det kanske rör sig om sex eller sju spelare, men resten har inte det. Det är inget fel med det, så kan det vara på den här nivån, men jag kan inte ha ett lag med sån ambitionsnivå för jag ställer höga krav på mig själv och mina spelare, säger 32-åringen.

Varför meddelar du det innan säsongen är över?
– Delvis är det givetvis för att styrelsen ska kunna få tid att göra något åt det, för jag ska hjälpa till att hitta min ersättare också. Jag berättade för spelarna i onsdags och skrev ut informationen själv på Facebook efteråt för att jag vill att det ska komma från mig och ingen annan. Vi har bestämt att vi ska göra de sista två månaderna riktigt bra.

Vad innebär det?
– Att vi ska vinna fler matcher än vi gjort hittills, haha. Nä, men vi har ett väldigt hektiskt schema med 15 matcher på två månader om man räknar in division 2, division 4, träningsmatcher och DM. Då har vi ändå spelledigt i serien under två veckor. Jag hoppas ju att vi kan ha den kontinuitet som vi hade under de sista matcherna, för där är jag extremt nöjd med vad tjejerna presterade, säger Christian Berglund.

Själv vill han fortsätta att träna damlag, men gärna högre upp i seriesystemet.
– Jag vill helst komma upp på division 1-nivå eller ännu högre, men man får se.

(Bild: Åsebro Brålanda & TFK/HIS)