Båda målvakterna borta – men Skoftebyn har ersättaren på plats

Båda Skoftebyns seniormålvakter ser ut att missa resten av säsongen.
Men en lösning är också säkrad: Sara Olofsson gör comeback.
– Det är en bra målvakt, konstaterar tränaren Patrik Thulin.

Rutinerade Caroline Jönsson, som skadade foten i 2-0-segern hemma mot Qviding den 27 april, var tänkt att återvända i spel nu under sommaren, men komplikationer gör att hon troligtvis blir borta länge.
– De borde egentligen ha gipsat henne redan från början, men gjorde inte det. Då blev det en ”felställning” i foten, så det kan bli tal om operation, berättar Thulin.

Dessutom har målvaktskollegan Jessica Johansson, som vaktat stolparna i elva seriematcher hittills, också kastat in handduken.
– Av personliga skäl kommer hon inte att fullfölja säsongen.

Patrik Thulin behövde dock inte vara orolig särskilt länge, med tanke på att Sara Olofsson är tillbaka efter några månaders paus.

Utöver spel i Skoftebyn har hon även hunnit med en collegevända i USA samt sejourer i såväl Gauthiod som Vara SK.
– Vi hade några andra namn på gång, men vi valde Sara. Hon har aldrig bytt klubb utan är spelklar för oss, så det var väldigt enkelt för oss att få tillbaka henne, säger Thulin som gillar Olofssons olika attribut:
– Det är en bra målvakt, alltså: ruskigt bra tränad och väldigt spänstig. Hon hade problem med en lårmuskel ifjol, men det ska väl ha läkt nu.

Några mer ”nyförvärv” verkar annars inte vara på gång, trots att man tappar både nyckelspelaren Anna Larsson och talangfulla inhopparen Jennifer Jansson i höst.
– Anna hinner vara med i fem matcher innan hon försvinner iväg på en utlandsresa och blir borta i ungefär ett halvår. Jennifer ska vara au pair i USA, förklarar Patrik Thulin som annars kan glädja sig åt att Brittney Lawrence, från Kanada, blir kvar på Nysätra fram till årets sista omgång.