Både Trollhättans IF och Wargön tar in varsitt nytt namn

Trollhättans IF hämtar in en vindsnabb anfallare, som ”andra klubbar högre upp i seriesystemet försökte locka till sig”.
Samtidigt kontrar nyblivna division 5-kollegan Wargön med att värva en mittfältare med meriter från trean.

Frimånaden har nått ungefär halvvägs – amatörfönstret stänger den 15 december – och det är fortfarande full fart på den lokala övergångsfronten.

Exempelvis har Wargön, som i fredags fick en friplats i femman, gjort klart med 23-årige Joakim Nilsson, som i år gått att finna på Ystads IF/FF:s mittfält i division 5.
– Joakim har varit med på två träningar, han är riktigt bra, säger WIK-tränaren Roland Olin till TTELA, som var först med att rapportera nyheten.

På cv:t finns också en säsong i trean, med IK Tord.

I samma Wargön kan vi konstatera att både Johan Hermansson – aktuell hos Skoftebyn och Trollhättans FK – samt Kristoffer Ek, som tränat med Vänersborgs FK, blir kvar i föreningen. Däremot fortsätter mittfältaren Anton Olson att testa med TFK innan han tar ett slutgiltigt beslut.

(Bild: Wargöns IK)

***
I Trollhättans IF presenterades också ett nyförvärv i helgen: 18-årige Faisal Hassan, som främst lär räknas som ytter eller anfallare på Skogshöjden.

Hassan har trots sin unga ålder hunnit representera lokala lag som Skoftebyn, Trollhättans FK, Oddevold och Vänersborgs FK. Enligt TIF:s webbplats fanns det dessutom flera klubbar som visade intresse för spelaren innan man lyckades knyta till sig honom.

Det verkar samtidigt finnas en ambition att klättra uppåt så småningom.
– Min personliga målsättning är att bli så bra som möjligt, utvecklas och göra stora framsteg som spelare för att sedan kunna ta nästa steg, säger han.

Valet av TIF motiverar Faisal Hassan så här:
– Glädjen som finns i laget och att det är en riktig skön grupp spelare.