Beka återvänder till lokal division 2-klubb

Pajtim Beka gör det igen.
Representerar Vänersborgs FK, alltså.
– Det känns rätt, säger han.

I slutet av februari pratade TVG-fotboll med Beka, som då hade kommit överens med IFK Uddevalla om att lämna division 2-klubben.

Istället förde han, enligt egen utsago, samtal med Vänersborgs IF. Och visst blir den 28-årige yttern kvar i samma serie, men han kommer återigen att bära VFK:s färger.
– Det är min moderklubb, det är nära, Gzim (Sylaj) är tränare och en barndomsvän. Hans sätt att spela fotboll passar mig, säger Pajtim Beka.

Samtidigt lär det, som bekant, dröja innan vi ser honom på fotbollsplanen igen. Beka räknar tidigast med spel efter sommaruppehållet på grund av en knäskada.

Däremot lär han snart kunna börja träna med boll.
– Ja, jag kan vara med på lite enklare passningsövningar. Testerna jag gjort visar att jag ligger bra till, men det är ändå farligt när det känns bra för då kanske man ökar för mycket. Man får försöka vara smart, säger han och tillägger:
– Gzim har sagt att han inte kommer låta mig spela förrän knät är helt bra. Det känns också bra att ha en som bromsar en när man blir för ivrig.

Beka är för övrigt VFK:s andra värvning på ett par dagar. I torsdags gjorde man ju klart med Viktor Öhrling, närmast från Melleruds IF. Läs mer om den övergången här!

(Bild: Vänersborgs FK)