Beka klar för klubb i femman: ”Blir en rolig utmaning”

Pajtim Beka är tillbaka i Wargöns IK – för tredje gången.
– Det blir en rolig utmaning, konstaterar han.

På måndagen blev det klart att den nyblivna division 5-klubben säkrat sitt mest meriterade nyförvärv i vinter. Å andra sidan ska man komma ihåg att Beka under den senaste säsongen bara gjorde tio matcher för Vänersborgs FK i tvåan, dessutom enbart i form av inhopp.

Själv är han ”ganska nöjd” med fjolåret och ser nu fram emot att få göra en ny sejour på Hallevi, där han senast hörde hemma hösten 2017.
– De har ”riktigt” gräs och det kan vara bra för min kropp att få en säsong på det underlaget. Jag känner ju att jag vill göra en hel säsong och försöka hålla mig skadefri. Det kanske inte blir samma belastning här, och så kan man hitta tillbaka och spela fotboll för att det roligt, säger Pajtim Beka till TVG-fotboll.

Hur många lag har du haft kontakt med i vinter, mellan tummen och pekfingret?
– Vad kan det vara? Tre, fyra stycken kanske, med Wargön inräknat. Jag hade alternativ i tvåan också, men magkänslan sa att jag skulle köra på det här.

Beka tillför förstås spets i Wargöns offensiv, och tränaren Roland Olin har svårt att dölja sin förtjusning när han pratar om tillskottet.
– Han har erfarenhet, rutin och är en poängspelare. Med tanke på de herrar vi tappat så är det klart att man är nöjd, säger Olin som ser Beka i en roll till vänster eller centralt i planen.
– Vi behöver inte förändra jättemycket när han kommer in, men det är där, i det offensiva spelet, som han har sina absoluta styrkor. Pajtim kommer att bli en viktig kugge i vårt lag i omklädningsrummet, som en äldre och mer rutinerad spelare. Det finns många delar med det här som är bra.

(Bild: Wargöns IK)