Bengtsson och Sverige drar till Indien: ”Intressanta möten”

Sveriges F16-landslag avslutar året med en fyrnationsturnering i Indien.
Dit åker även Emilia Bengtsson från Skoftebyns IF.

22 spelare har kallats till äventyret, som tar sin början med matchen mot Thailand den 13 december. Därefter väntar möten med, i tur och ordning, Uganda samt värdnationen Indien.

Att turneringen arrangeras beror på att landet nästa år ska stå värd för F17-VM.
– Det är Uefa som bjudit in oss till denna turnering och står för omkostnaderna. Vi har valt att tacka ja av lite olika anledningar. Dels är det ingen annan verksamhet nu och spelarna får en till möjlighet att utvecklas under året. Dels tycker jag personligen att när vi som svenskt landslag kan, ja, då ska vi vara med och stötta utvecklingen i världen där flickfotbollen kanske inte har samma förutsättningar eller kommit lika långt som i Sverige, säger förbundskapten Pär Lagerström till Svenska fotbollförbundets webbplats.

De två bästa lagen i gruppen går till final, men det är på förhand svårt att veta hur starka motståndarna kommer att vara.
– Det blir så klart lite svårare att bedöma motståndet på förhand, det är lag vi inte har så bra koll på av givna anledningar. Men damfotbollen globaliseras och växer runt om i världen så det blir intressanta möten: att få en inblick hur långt de här nationerna kommit, fortsätter Lagerström.

Emilia Bengtsson har representerat det svenska flicklandslaget vid flera tillfällen tidigare.

Hela truppen hittar ni här!

(Bild: Privat)