Beqiri lämnar FCT – blir kvar i tvåan

De senaste två säsongerna har Arlind Beqiri, 22, tillhört FC Trollhättan, som tog steget upp till division 1 inför kommande säsong.
Det blev ett lyckat år för klubben, men ett mindre framgångsrikt sådant för Arlind själv, som nu skrivit på för Vänersborgs FK.

FC Trollhättan hamnade på en kvalplats under 2018 och trots en betydligt tuffare kvalresa än året innan framför sig så löste man det med bravur.
– Laget var enormt bra. Alla spelare var grymma, men för egen del gick det inte lika bra. Jag hade också en del otur med skador och sjukdomar. När jag väl blev frisk och kom ikapp, så hade de andra presterat bra och varit med under längre tid, så det blev mest inhopp, säger Arlind Beqiri.

På tisdagskvällen skrev han därför på för Vänersborg FK.
– Det känns spännande! Efter säsongen tänkte jag inte så mycket på fotboll. Jag ville komma ifrån det lite, men VFK hörde av sig tidigt, någon gång i december, och har visat ett stort intresse för mig. Jag har suttit ner och pratat med dem ett par gånger. Tränaren Gzim Sylaj tror på mig och har berättat hur han vill spela.

Vad vet du om VFK?
– Inte så mycket egentligen. Jag vet att det är och har varit ett bra lag som har kvalitéer. Jag har mött dem några gånger. Sedan har ju VIF och VFK kämpat om förstaplatsen i Vänersborg och det är lite fram och tillbaka, konstaterar Beqiri.

Vilken blir VFK:s målsättning 2019?
– Jag vet inte. De har dragit igång och börjat träna, samt haft ett uppstartsmöte, men jag har inte varit med. Jag vet faktiskt inte målsättningen, jag skrev ju på idag!

Text: Benny Johansson

(Bild: Tommi Nyman)