Berg osäker på Edets status inför seriestarten i femman

Efter tre år med samme tränare vid rodret gör Edet FK en nystart.
Eller?
– Taktiskt sett är det inte så stora skillnader, men vi har en del nya spelare, konstaterar mittbacken Joakim Berg.

2015 gjorde Edet sin senaste säsong i division 4. Därefter har man försökt ta sig tillbaka, men inte kommit närmare än en tredjeplats i femman.

I höstas lämnade Mats Johansson den spelande tränarpositionen efter att klubben slutat sexa i samma serie, och in kom Stefan Carter från Trollhättans BoIS U18-lag. Han har också fått se många spelare ansluta, medan en del andra lämnat (se faktarutan nedan).
– Det är en del nytt, många yngre killar och dessutom nya tränare som är drivna och sugna. Det är en föryngring på gång och det känns positivt. Jag tycker också att det har funkat bra under försäsongen, särskilt i DM, säger Berg, som själv – med sina 32 år – står för en god portion rutin.

Hur är spelsättet kontra ifjol?
– Det har väl varit ganska likt det vi hade under Mats. Vi har fortsatt med en trebackslinje, även om vi testat att spela fyra i bak också, så taktiskt sett är det inte så stora skillnader.

Själv har Joakim Berg spelat sparsamt under våren, men tanken är att han ska köra på i vanlig ordning.
– Det har känts bra, sedan är man väl ingen konstgrässpelare riktigt utan det brukar passa mig bättre när det stångas lite, haha. Det ska bli kul att komma ut på gräs, det blir ju något helt annorlunda.

Vad har ni för ambitioner i årets femma?
– Vi har som sagt många nya så det är svårt att säga. Sjuntorp säger alla är jättebra, men man vet aldrig… Vissa år ser det så jävla bra ut och då går det ändå sådär i serien, och andra år undrar man hur det ska bli men så faller alla bitar plötsligt på plats, säger Berg, vis av erfarenhet förstås.

FAKTA
Edet FK
Placering ifjol
: 6:a i division 5 Västra
Tränare: Stefan Carter (ny).
Nyförvärv: Lukas Sjöqvist (Skoftebyn), Kristoffer Johansson (Skoftebyn), Johannes Kostamo Kuosa (Skoftebyn), Carl Larsson (Skoftebyn), Oliwer Karnevi (Skoftebyn), Niclas Karlsson (FK Kozara), Jesper Lundblad (Lödöse Nygård), Felix Johansson (Lödöse Nygård), Harvey Ames (Åsaka).
Förluster: Nicolas Valencia (Göta), Zaed Tareq (Göta), Tim Dalek (Göta), Henrik Johansson (slutat), Isak Hedram (Göteborg City FF).
Seriepremiär: Hemma mot Trässberg, på torsdag klockan 19.00.

(Bild: Edet FK)