BoIS jagar ny tränare – Johansson kliver av uppdraget

BoIS börjar om i fyran – med en ny huvudansvarig vid rodret.
– Det är ett gemensamt beslut, säger avgående tränaren Glenn Johansson till TVG-fotboll.

I december förra året klev Johansson (till höger på bilden) in på Torsbovallen, då med två säsonger i Vänersborgs FK bakom sig som assisterande till Henrik Fridolvsson.

Med sig tog Glenn Johansson flera välmeriterade nyförvärv, men året i division 3 slutade ändå i besvikelse. Och det satte även punkt för 48-åringens sejour i föreningen.
– Det beslutades ganska tidigt, för några veckor sedan, även om vi hade en liten chans att klara oss då. Det var i samspråk, om man säger så. De tyckte att de var tvungna att ändra på något och det höll jag med om, berättar han.

Johansson upplever själv att säsongen varit en konstant uppförsbacke.
– Det har varit tungt att jobba i den motvind som vi haft hela tiden med resultat och otur med precis allting, från skador till spelare som inte kunnat närvara. På 22 omgångar har vi väl haft samma uppställning tre, fyra gånger.

Hur ser du på din egen framtid? Vill du träna ett lag under nästa säsong?
– Jag har väl funderat på det, men än så länge har det varit för tidigt att ta något beslut kring det. Det beror naturligtvis på vad det är för fråga och från vilken klubb, svarar Glenn Johansson och tillägger:
– Före sista matchen, när jag visste om det här, sa jag ”fan va gött, nu kan jag spela golf hela nästa år”. Men jag vet också hur det är när januari börjar krypa närmare, haha…

(Bild: Bloggaren.se)