BoIS ”måste ta en trea” i lördagens ödesmatch

Förutsättningarna är enkla för Trollhättans BoIS i lördagsmötet med Främmestad.
– Vi måste ta en trea.

Orden kommer från tränaren Glenn Johansson, som får se sitt BoIS parkera på nedflyttningsplats när tre omgångar återstår. Upp till kvalplacerade Mellerud skiljer tre poäng, och sedan ytterligare en till Främmestad över strecket.

Tre lag som BoIS-tränaren tycker har något gemensamt:
– Jag sa redan tidigt på säsongen att jag trodde att Främmestad skulle ligga högre upp i tabellen, för jag vet att det finns mycket kvalitéer där. Både vi, Främmestad och Mellerud har haft svårt att utnyttja all potential som finns i lagen.

Trollhättegänget kommer närmast från en bitter 2-3-förlust mot troliga seriesegraren Ahlafors, och goda råd börjar helt enkelt bli dyra.
– Jag hade räknat på att sju poäng under de fem sista matcherna skulle räcka för att hamna på kvalplatsen, och i den bästa av världar precis ovanför. Men nu är det ju bara tre matcher kvar och spelschemat talar emot oss lite, säger Glenn Johansson och konstaterar att man ”måste ta en trea både mot Främmestad och Alingsås, och poäng i sista matchen mot Gerdsken också”.

Planen? Att inte göra något annorlunda jämfört med tidigare.
– Det är svårt att hitta något vi ska ändra på hit eller dit, utan det gäller att nöta på och vara kliniska i våra lägen. Sedan måste vi naturligtvis tajta till det bakåt. Det har vi pratat om hela säsongen och det har varit höstens ”tema” att vi måste bli starkare bakåt. Det kan kanske göra att det blir lite ändringar i formationer och såna grejer.

I veckan har BoIS annars haft en del småproblem med sjukdomar, och det står även klart att Simon Prodan och Ludwig Kristoffersson missar matchen på grund av varsin avstängning.
– Men vi får ihop ett slagkraftigt lag, garanterar Johansson.

(Bild: Tommi Nyman)