BoIS prövar lokal duo: ”De har gjort jättebra ifrån sig”

Trollhättans BoIS söker förstärkning – och kan hitta den, gånger två, i Halvorstorps IS.
– Båda har gjort jättebra ifrån sig, säger tränaren Glenn Johansson om provspelande duon Jordan Johansson och Elias Blom.

BoIS drog igång höstsäsongen i torsdags och spelarna hade tre träningspass i benen när man skulle möta Kållered, tabellfyra i den nordvästra trean, på lördagen.

Den matchen resulterade i en 2-5-förlust.
– Det var lite trötta kroppar och sådär, och tanken var ju vi att vi skulle gå runt på alla spelare, säger Glenn Johansson och fortsätter:
– Kållered var duktiga, men inte övermänskliga. Vi skulle ha kunnat göra en bra mycket bättre match, det var vi som satte oss själva i skiten vid några tillfällen.

Själv bytte han in sonen Jordan Johansson (bilden) i början av den andra halvleken. Den 20-årige anfallaren har, tillsammans med HIS-kompisen Elias Blom, tränat med BoIS i veckan.
– Nu blev väl matchbilden sådan att Jordan inte riktigt fick visa upp sig, men på träningar har både han och Elias gjort det jättebra. Jag tycker inte att skiljer så mycket mot de andra, utan det är väl mer tempot och konditionen då, säger BoIS-tränaren.

Är de aktuella för er redan till hösten, eller scoutar ni mer inför kommande säsonger?
– Vi ledare ska väl sätta oss ner och diskutera saken först och främst. Sedan ska vi prata med Halvorstorp och se var det landar. Men vi blir lite tunna framöver när Mattias Wahman (studier i Singapore) och Alfred Rydsmo (studier) försvinner. En eller två personer in hade varit bra, konstaterar Johansson.

Som även bjuder på lite bonusinfo: det här var bröderna Hampus Vajizovics och Jordan Johanssons första match tillsammans någonsin. Eller?
– Ja, om de inte spelade ihop i en P8-match i IFK Trollhättan när Jordan var väldigt liten: fyra eller fem. Annars är det första gången.

Fotnot: Elias Blom, som i år gjort comeback efter en allvarlig knäskada, stod över lördagens match för att vila kroppen.

(Bild: Robert Dobran)