BoIS prövar ny uppställning i mötet med Gerdsken

Många återbud öppnar för nyheter hos Trollhättans BoIS i mötet med seriekollegan Gerdsken.
Som när det gäller spelsystemet.
– Det blir förmodligen en fyrbackslinje istället för trebackslinje, säger tränaren Glenn Johansson.

Fjolårets båda möten var jämna mellan lagen – Gerdsken vann det ena med 2-1, medan det andra slutade 1-1. Det var dock BoIS som drog det längsta strået i division 3-tabellen: man knep tredjeplatsen med två poängs marginal ner till Alingsåsgänget.

Nu möts de igen, och det kan bli en målrik batalj. Gerdskens första fem träningsmatcher har nämligen innehållit totalt 28 fullträffar.
– Jag har ju hela tiden sagt att det kommer handla om Skoftebyn och Mellerud i serien, och höjt ett varningens finger för Främmestad. Samtidigt vet jag inte med Gerdsken… men de kan väl vara med i toppen och röra också, spekulerar Glenn Johansson.

Han kallar i varje fall mötet för en ”hyfsad värdemätare”, trots att BoIS saknar tongivande namn som William Bohlin, Robin Iglicar och Simon Prodan.
– Det här är förmodligen ett lag av samma standard som vi och då vill vi fortsätta med vår plan och verkligen försöka spela oss fram till lägen. Nu blir det lite svårare med en (1) forward, men samtidigt är det bara vårt eget spel som vi lägger fokus på i den här matchen, säger Johansson med ”fyrbacksexperimentet” i åtanke.

På truppfronten finns det också några saker att berätta. Yttern Servan Salamis provspelar vidare med laget, samtidigt som Syrianskas Isaac Gadaan blivit avskriven och istället – enligt källor till TVG-fotboll – sägs vara nära en övergång till IFK Trollhättan.

Samtidigt har har en annan provspelare, mittfältaren Elmer Hirvonen, även tränat med Halvorstorp.
– Men Elmer är mer av en ”bonus”, om han är hel och har suget.

Notera för övrigt att lördagens match spelas på Torsbovallens konstgräsplan och inte på Edsborg, som det var tänkt från början. Detta på grund av en dubbelbokning.

(Bild: Tommi Nyman)