Brålanda och Frändefors bildar gemensamt lag: ”Banbrytande”

Brålanda IF och Frändefors IF är konkurrenter i herrfemman.
Men i sexan kommer man nu att ha ett gemensamt lag.

Det är banbrytande, säger BIF-ordförande Stefan Lindqvist om initiativet.

Att förfoga över tillräckligt många spelare för att ha två lag igång samtidigt är inte det enklaste, vilket både Brålanda och Frändefors fått erfara.

Hur man löser det? Ja, antingen genom att lägga ner sitt andralag – eller hitta ett samarbete.
– Frågan öppnades från Frändefors för ett tag sedan, men då fanns inget intresse från vår sida. Vi hade påbörjat en diskussion med Åsebro, men de såg inte hur det skulle fungera. Då tog vi kontakt med Frändefors igen och de var jättepositiva, säger Stefan Lindqvist som därför konstaterar att man ”testar” att ha ett gemensamt lag i division 6 under 2020.

(Klicka på bilden eller här för att beställa ditt par!)

Klubbarna kommer att fortsätta träna på varsitt håll och sammanstrålar sedan till matcherna, där man bidrar med ungefär sju spelare vardera.

Några matcher spelas på Sörbyvallen – då i Brålandas ställ – och några på Frendevi, bärande rödsvarta dräkter.

Namnet? Det blir Brålanda IF/Frändefors IF, men det fanns andra förslag.
– Vi ville heta ”Biffen” tänkte vi, men Frändefors kände mer för ”Dalbo IF”. Då upplevde vi dock att vi tappade lite av vår identitet.

Har klubbarna samarbetat förut?
– Nej, så det här är ju banbrytande. Det har ju att göra med tidens anpassning och att vi har en ny styrelse som ser saker på ett annat sätt än tidigare. Man kan inte köra i samma hjulspår hela tiden, för till slut hamnar man så djupt att man inte kommer ur det, säger Lindqvist.

Nöjd är även Stefan Johansson, vice ordförande i Frändefors IF och även medlem i fotbollskommittén.
– Det har varit svårt för både Brålanda och oss att få ihop det, även om det nästan varit värre för dem, och det här innebär ju att det kommer att bli en klasshöjning överlag. Dessutom blir det bra för våra juniorer att komma upp och spela matcher som håller en högre kvalité, konstaterar han.