”Brygga” tar med sig hjärnan till derbymötet i trean

Länge lagkapten i Skoftebyn, nu detsamma i Trollhättans BoIS.
– Det är klart att det är en speciell match, säger David Bryngelsson inför lagens möte i division 3.

Mellan 2011 och 2017 var ”Brygga” en av inventarierna på Nysätra, och där fick han uppleva såväl framgångar som motgångar, och naturligtvis ett antal derbyn.

De flesta minnena från just dessa matcher är också goda.
– Ja, men det kan också vara så att jag förträngt allt det negativa, konstaterar 35-åringen och skrattar.

David Bryngelsson vet i alla fall hur man ska ta sig an en match av det här slaget.
– Det handlar om att hitta en balans: man kan inte gå in och vara övertaggad och köra över allt, utan måste ha med sig hjärnan också. Det är därför det brukar bli väldigt roliga matcher.

Hur mycket prestige är det egentligen som står på spel?
– Det är klart att det är väl en del. Det pratas ju mer om Skoftebyn än Ödsmål här, men jag tycker inte att det är hatiskt så som det varit mellan vissa andra klubbar tidigare. Det är en bra nivå och lite extra krydda, som det ska vara, säger mittbacken.

För BoIS har samtidigt säsongsstarten bjudit på mer stolpe ut än in. På fem omgångar har man visserligen bara förlorat två matcher, men inte heller vunnit någon och parkerar därför på nästjumbopositionen.
– Vi har gjort ett par matcher som varit riktigt dåliga, och då är det inte mer med det utan då ska vi tappa poäng. Men i de flesta matcherna har det varit mersmak på någon poäng till, eller till och med seger. Vi vet ju att vi har kapaciteten att ligga högre upp än så här, samtidigt som tabellen aldrig ljuger. Vi har inte fått ihop det med allt det nya, då blir det som det blir.

Vad talar för Trollhättans BoIS i det här derbyt?
– Vi ska ju ha extremt mycket revanschlusta med tanke på att vi fortfarande inte tagit någon trea. Det är inget snack om det. För varje torsk och kryss så bör den komma närmare, och ju mer vi får spela ihop oss, desto mer kommer allt stämma.
– Lördag är ett ypperligt tillfälle att visa vad vi kan. Visst kommer det att bli supertufft, men jag tycker inte att vi är chanslösa, konstaterar Bryngelsson.

I BoIS är Lucas Brag, som TVG-fotboll tidigare berättat, borta med en befarad långtidsskada, men i övrigt ser man ut att kunna välja och vraka från i stort sett hela truppen.
– Två kommer att prova på torsdagens träning och känna så att det funkar. Annars har vi nog full styrka, säger tränaren Glenn Johansson.

(Bild: Bloggaren.se)