Byter FCT mot division 4-klubb: ”Ett bra steg för mig”

Från FCT U17 – till Vara SK i division 4.
Oskar Wetterling tar sig samtidigt an sitt första uppdrag som huvudtränare på seniornivå.
– Det är en rolig utmaning, säger han.

27-årige Wetterling (till höger på bilden) har däremot verkat i seniorlag tidigare – han var nämligen assisterande till Anki Gustafsson 2015 när Vänersborgs IF:s damlag vann trean.

Samtidigt väntar något helt annat nu. Det är herrar som gäller, för en klubb som gjorde ett kort gästspel i division 5 i år innan man återigen vände uppåt i seriesystemet.
– Det är en väldigt välmående klubb, med en ganska ung spelartrupp men också några äldre spelare. De kom precis efter Sjuntorp och kvalade sig upp till fyran i år, berättar Oskar Wetterling och fortsätter:
– Det är en spelartrupp som är driven och vill utvecklas, med fantastiska träningsmöjligheter och förutsättningar. Man har en av de bättre anläggningarna i Västergötland och det känns väldigt stimulerande.

Det sista är något som vänersborgaren är väl bevandrad inom, då han även är distriktskapten för VFF.

Första träningen med laget gör Wetterling redan nästa vecka, men han vill vänta med att spika några målsättningar inför nästa år, mer än att ”vara kvar och etablera oss i division 4 igen”.

Han väntar också med spänning på nästa torsdags representantskapsmöte, då serierna ska fastställas. I nuläget kamperar Vara med bland andra Trollhättans FK i den norra fyran, men om Trollhättans BoIS får igenom sitt nya förslag så kommer även de, Sjuntorp och Göta att ansluta.
– Ja, vi får se vilket förslag och motstånd det blir, och oavsett så känns det här som ett bra steg för mig i min utveckling. Att jobba med seniorer innebär ju att det blir ett lite större fokus på matchen varje vecka, konstaterar han.

(Bild: Vara SK)