Bytyqi hoppas bilda starkt partnerskap med Daoud

Ifjol var Kreshnik Bytyqi IFK Trollhättans ohotade målkung.
I år hotas den positionen av nye Josef Daoud.
– Jag har mycket att bevisa, säger Bytyqi.

Det är mycket IFK Trollhättan nuförtiden för dalslänningen. Förutom att spela i A-laget är han också klubbens nye föreningsadministratör, som efterträdare till Povel Fridefors.

Och Kreshnik Bytyqi gillar sin nya vardag.
– Ja, det är kul, särskilt när man är i en förening som vill väldigt mycket, säger han.

Själv gjorde 26-åringen 17 mål ifjol och blev med det hela seriens näst farligaste offensiva spelare. Den framgången vill han bygga vidare på.
– Ja, det hade varit väldigt roligt att följa upp det året på ett bra sätt. Sedan är det ju inte det viktigaste för mig, utan jag vill att laget ska fungera i sin helhet och att vi kanske ska vara med och kriga i toppen, precis som förra året.

Vad förväntar du dig av IFK i år?
– Det är väldigt svårt att säga, för jag vet inte hur det ser ut hos de andra lagen. Men känslan i vår trupp är väldigt bra. Vi ska vara på övre halvan utan problem, men hur högt det blir återstår att se.

Själv har Bytyqi fått en ny lekkamrat i form av Josef Daoud, från FC Trollhättan.
– Av det jag kan tyda på träningar och det ”Sevve” (tränaren Sevdaim Hajra) sagt så ska vi spela på topp tillsammans, och det känns ju roligt. Jag är väldigt förväntansfull, säger han.

Träningsmatcherna har samtidigt ”gått väldigt blandat”.
– Det har varit mycket rotation, många positonsbyten och därför många olika resultat. Sedan har vi haft en del skador och det påverkar förstås också, så jag tycker inte att man ska gå efter det. Träningsmatcher är träningsmatcher där man testar och känner sig för, för att vara redo till premiären, säger Kreshnik Bytyqi.

Uppenbarligen beredd på att dra igång nu.

FAKTA
IFK Trollhättan
Placering ifjol
: 4:a i division 4 Södra
Tränare: Sevdaim Hajra.
Nyförvärv: Omed Hama Saeed (comeback), Isaac Gadaan (Trollhättan Syrianska), Emir Cosovoic (comeback), Chady Daoud (comeback), Josef Daoud (FC Trollhättan), Isman Ali (Skoftebyn).
Förluster: Iba Ramic (Göta), Miljan Nacic (Skoftebyn), Muriz Hamidovic (Lödöse Nygård), Sabrija Jasarevic (Trollhättan Syrianska), Daniel Khadour (Vänersborgs FK), Abdikarim Dahir Mohamed (Vänersborgs FK), Hani Shurrab (Vänersborgs IF).
Seriepremiär: Borta mot Göta, på fredag klockan 14.00.

(Bild: IFK Trollhättan)