Christiansen avgår i LNIK efter konflikt: ”Mätt på det”

Redan i måndags avgick Torben Christiansen som tränare för Lödöse Nygård.
Han anger hälsoskäl som orsak – men också meningsskiljaktigheter.
– Jag var mätt på det, berättar han för TVG-fotboll.

Under fem av de senaste sex säsongerna har LNIK tränats av Christiansen, som bland annat låg bakom klubbens historiska division 1-avancemang ifjol.

Kontraktet är inte riktigt säkrat där – det borde dock bli det snart – men redan för några dagar sedan meddelade 59-åringen att han lämnar laget. Christiansen valde självmant att avgå.
– Det är dags att de får en ny röst. Jag var mätt på det också och sedan så blev det lite meningsskiljaktigheter under matchen senast. Då har jag valt att lämna istället. Men ”officiellt” handlar det om sjukdom, säger han.

Hur känns det?
– Det är inte så jävla roligt att avsluta på det här sättet med tanke på vad vi gjort de här åren: semifinal i ute-DM, tvåa i inne-DM, seriesegern förra året och att vi klarar kontraktet första året, trots att ingen trodde att vi skulle hänga kvar. Det är jävligt bra gjort, och det är ett bra lag jag lämnar. Därför är det såklart tufft.

Under säsongens avslutande fas kommer LNIK att ledas av övriga medlemmar i tränarstaben: Roger Henriksson, Göran Löfström, Martin Karlsson och My Löfström.

Så här säger Marie Falck Karlsson i fotbollssektionen om Torben Christiansens beslut:
– Han sa ju upp sig i måndags, men jag och han skulle haft ett möte angående tjejernas utvärdering och resultatet där var att de ville ha en ny röst. Vi har haft honom i fem av sex år och det var dags, men han har naturligtvis gjort ett grymt jobb tillsammans med tjejerna.

Hade du hoppats att han ändå skulle fullfölja säsongen?
– Nu är det ju som det är, men det är klart att det rör till det i ett lag när man gör en förändring. Men nu har han ju avgått av hälsoskäl – det var det han sa till tjejerna, säger Falck Karlsson, som inte vill kommentera den påstådda konflikten ytterligare.

Hennes och föreningens jakt på en ny tränare har redan påbörjats så smått, och en kandidat har faktiskt hört av sig på eget bevåg.

För Torben Christiansens del är däremot framtiden höljd i dunkel.
– Nu blir det väl en paus här fram till att det börjar dra ihop sig och andra lag ska ha ny tränare. Jag hoppas att jag kan vara med i bilden på något ställe om det är intressant. Om en månad lär man ju börja klättra på väggarna igen, konstaterar han.

Fotnot: LNIK förlorade första matchen utan Christiansen – det blev 1-8 borta mot seriesegraren Alingsås FC på lördagen.

(Bild: Bloggaren.se)