Cosovic tillbaka på Kamratgården efter halvt sabbatsår

Han hade lovat att avsluta karriären i IFK Trollhättan.
Nu ser det också ut att bli så för Emir Cosovic.
– Jag vill ge tillbaka och hjälpa till på de sätt jag kan, säger han.

Cosovic har hunnit bli 33 år gammal och kommer mer eller mindre från en fotbollspaus – ifjol blev det bara några enstaka matcher med Bosna i reservlagsserien, och egentligen inte några träningar alls.

Som han själv konstaterar:
– Jag har knappt rört mig på ett år, haha.

Men nu är det en ny tillvaro som väntar. Emir Cosovic är nämligen tillbaka hos moderklubben IFK Trollhättan, som han senast representerade för sju år sedan. Däremellan har det även blivit spel för Vänersborgs FK, Upphärad och Trollhättan Syrianska.
– Jag har sagt till IFK väldigt länge att när det är dags att avsluta min karriär någonstans, eller i alla fall påbörja avslutningen, så är det IFK som gäller, berättar mittfältaren.

Varför ville du komma igång med fotbollen igen?
– Jag måste ju vara aktiv, så är det. Jag spelar hellre fotboll än tränar på andra sätt, haha.

Formen är samtidigt ändå helt okej, konstaterar Cosovic.
– Grundkonditionen har jag alltid haft. Den är inte på topp, men kommer mer och mer. Huvudet hänger ju med och matcherna har känts bra. Vi har ett bra material att jobba med här, potentialen är stor, säger han.

(Bild: Privat)