Dahlin: ”Kan inte lägga mig ner och dö”

Erik Dahlin blev förstemålvakt i IFK Göteborg förra säsongen när Pontus Dahlberg flyttade till Watford. Men nu har konkurrensen hårdnat igen efter greken Giannis Anestis ankomst.
– Man får kriga på ännu hårdare bara, säger Dahlin till gp.se.

Totalt vaktade TFK-produkten stolparna under 17 matcher ifjol, och utmanades främst av 20-årige Tom Amos under säsongens slutfas.

Amos är, liksom Erik Dahlin, kvar, men de har även fått sällskap av Anestis, som värvades från Hapoel Beer Sheva.
– Man är van vid det här som fotbollsspelare. Jag tycker att det är bra med konkurrens och det ska bli kul att det kommer in en ny gubbe. Sen kommer jag att köra på som jag alltid gjort och hoppas på det bästa, eller ja, jag kommer köra på ännu mer nu, säger han i en intervju med Göteborgs-Posten, och tillägger:
– Det är ju inte som i handbollen att du byter målvakt titt som tätt. Såhär har det alltid varit som fotbollsmålvakt och kommer alltid att vara. Det är klyschigt att säga men det här är ens jobb och värvar klubben en målvakt utifrån så får man kriga på ännu hårdare bara. Jag kan ju inte bara lägga mig ner och dö.

Blev du besviken att en ny målvakt plockades in?
– Det är inte mitt beslut. Jag styr inte Blåvitt utan ska bara försöka göra det så bra jag kan utifrån de förutsättningar som finns. Det är bara att kriga ännu hårdare nu. Sen är jag rätt van nu.

Om förra säsongen, som slutade med en elfteplats, säger han så här till GP:
– Det var ju mindre roligt får man säga. Men vi får se det som ett lärdomsår för alla inblandade. Det hände väldigt mycket under ett och samma år och jag tycker ändå att vi inte ska hänga med huvuden för mycket utan istället ta lärdom av det och göra det till något bättre.

(Arkivbild: Susann Sannefjäll)