Dahlin klar för seriekollega till FCT: ”Vill ha en trygg punkt”

Erik Dahlin lämnar IFK Göteborg.
De kommande 2,5 säsongerna tillbringar den 30-årige målvakten hos FC Trollhättans seriekollega Ljungskile.

– Det känns som att jag har stått och stampat på samma ställe, säger han till TVG-fotboll.

På tisdagseftermiddagen presenterades nyheten av LSK, för tillfället serieledare i herrarnas division 1. Samma dag hade Erik Dahlin besökt Skarsjövallen för att signera kontraktet.

När TVG-fotboll når honom är han på väg tillbaka till hemmet i Lysekil, en dryg timme från Ljungskile.
– De hörde av sig och vi har haft en diskussion. Jag tyckte tidigt att det lät intressant och vi kom bra överens. Jag ska inte säga att jag börjar bli gammal, men jag kände att jag vill ha en trygg punkt och fick bra ”feeling” för Ljungskile, säger Dahlin.

Hans nya avtal sträcker sig över säsongen 2021.
– Jag såg ingen anledning att skriva varken ett kortare eller längre kontrakt för den delen. Det var en bra deal.

Hur känns det att lämna elitfotbollen för spel i söderettan?
– De senaste åren har jag nog inte tänkt på att det är elitfotboll, utan det har mer varit mitt jobb och något jag tyckt har varit jävligt kul. Det tycker jag fortfarande. Nu behöver jag jobba vid sidan av och jag förstår hur det funkar. Jag är beredd på det, samtidigt som jag tycker att det är skönt att ha något vid sidan av nu när jag börjar komma upp i ålder, säger den TFK-fostrade målvakten.

Efter totalt nästan tio år för IFK Göteborg, som han hunnit representera vid 84 tillfällen, är det samtidigt en övergång som känns i hjärtat.
– Ska jag vara helt ärlig så känns det jävligt vemodigt, även om jag ändå tar helt rätt beslut. Det har varit som mitt andra hem – jag har varit mer där än hemma ju – och det har gett mig otroligt mycket. Jag är väldigt glad för det jag fick uppleva i IFK, men förr eller senare tar det alltid slut. Jag har gjort så gott jag har kunnat och nu väntar andra äventyr, säger Dahlin.

Han känner några LSK:are sedan tidigare, men desto fler ansikten är okända än så länge. Det lär å andra sidan förändras från och med onsdag, då Erik Dahlin gör sin första träning med den nya klubben.

Och visst kittlar det lite.
– Det känns som att jag har stått och stampat på samma ställe lite. Det här var en bra lösning och gör att jag kommer lite närmare hem, så det ska bli jäkligt roligt.

Dahlin har tidigare representerat både FCT och Oddevold i samma serie. Han har inte gjort en enda minut i årets allsvenska, utan har fått stå tillbaka för Giannis Anestis och Tom Amos.

(Bild: Ljungskile SK)