Daoud: ”Klubbar från ettan till femman har hört av sig”

40 dagar har gått – och vi har än så länge inte hört ett knyst om Josef Daouds fotbollsframtid.
Förrän nu.
– Inom två veckor bör jag vara klar för någon klubb, säger anfallaren.

I början av februari stod det klart att Daoud och FC Trollhättan – som han representerat under totalt sju och en halv säsong – skulle gå skilda vägar.

Men sedan dess har det varit tyst. Och det handlar inte om 33-åringens fotbollssug.
– Nä, det har funnits där hela tiden. Det jag kände i vintras var att jag behövde komma iväg och inte ta några beslut för snabbt. Jag ville se hur kroppen, höfterna och så, mådde när jag fick vila, men det har känts bra och jag tror att det här kan ha gjort mig gott, säger Josef Daoud, som samtidigt erkänner att han ”inte tänkt att det skulle ta så här lång tid”.

Du har som sagt hunnit fundera en del. Så, vad för typ av fotbollsutmaning vill du ta dig an härnäst?
– Jag har väl inte klart med vad jag helst skulle vilja, men klubbar från division 1 ända ner till fyran och femman har hört av sig, och jag har varit öppen för det mesta. Jag tänker väl att inom två veckor så bör jag vara klar för någon klubb.

Daoud konstaterar annars att han ”aldrig varit ifrån fotbollen så här länge”, men att det kan vara aktuellt att göra någon testträning med något lag framöver.
– Om jag känner att jag är nära att bestämma mig för något lag så kanske jag går dit, i alla fall om det är nåt som jag inte känner till särskilt bra, säger han och fortsätter:
– Det börjar ju närma sig serien nu också, då är det klart att man börjar bli sugen…

(Bild: Tommi Nyman)