Daoud tackar för sig i IFK – klar för klubb i tvåan

En vårsäsong på ”lägre nivå” fick räcka.
Josef Daoud tar steget upp igen – till Vänersborgs IF.
– Det är lite roligare högre upp, säger han till TVG-fotboll.

I vintras valde den välmeriterade anfallaren att ta en längre funderare kring sin framtid inom sporten, och när han väl hade tänkt klart så föll valet på moderklubben IFK Trollhättan. Där har Daoud hittills gjort elva mål – fyra fler än tvåan i fyrans skytteliga.

Häromdagen gjorde den 34-årige FCT-ikonen sin första träning med VIF, under lagets läger i Hunnebostrand, men redan dessförinnan var övergången ett faktum.
– De hörde av sig för ett par veckor sedan. Jag har pratat lite med IFK och VIF igen, det är ju alltid småsaker som ska fixas om man ska lämna mitt i säsongen, men det har inte varit några konstigheter. IFK har varit medvetna om att när vi väl kör igång igen så är chansen stor att jag lämnar om kroppen känns bra, berättar Josef Daoud.

Varför VIF?
– Nu är de i ett läge där de måste hålla sig kvar, och det är alltid intressant när det är matcher som betyder lite extra. För egen del har jag ju kört mindre fotbollsträning och nu vill jag känna på en högre belastning igen. Om det känns bra under hösten och jag tycker att det är lika kul som vanligt att spela så vet jag att kroppen håller, och det kan vara skönt att veta framöver, svarar han och tillägger:
– Sedan är det lite roligare högre upp i seriesystemet.

Spelade även tränaren Frank Rosendahl en avgörande roll?
– Han känner ju såklart till mig som spelare och vet vad han kan plocka ut från mig, så det är väl mycket Frank som ligger bakom det här, ja.

Om vårsäsongen säger Josef Daoud annars så här:
– Det har varit okej, men jag kräver mer av mig själv. Men det tar ju också tid att komma tillbaka när man varit borta från fotbollen ett tag.

För Vänersborgs IF:s del löser värvningen också förhoppningsvis en del av den problematik som funnits hittills i år.
– Ja, vi har ju gjort för lite mål. Det har inte saknats chanser, men däremot kyla och lite tur. Vi hoppas att Josef kan lösa det, konstaterar Ulf Guldbrandsen i herrsektionen.

(Bild: Tommi Nyman)