Daoud tar över IFK: ”Potentialen talar för ett annat tabellläge”

Senaste huvudtränaruppdraget var i Mellerud 2013.
Nu är det dags för Issa Daoud att återigen ta sig an den rollen, men i IFK Trollhättan och med bara tre omgångar kvar av säsongen.
– Jag kan inte säga att det här blir ett magiskt recept, men jag vill bidra med det jag kan, säger han.

På tisdagskvällen avslöjade TVG-fotboll att Sevdaim Hajra och parhästen Ulf ”Ula” Andersson valt att lämna IFK med omedelbar verkan. Anledningen var, enligt Hajra, att man inte stod bakom den nya lösningen där de båda skulle få stå i skymundan av Issa Daoud.

Senare under tisdagen satte sig representanter från föreningen, inklusive Daoud, ner med spelartruppen och förklarade situationen.
– Vi har ju inte på något sätt avsatt eller sparkat ut våra ledare, utan har tvärtom väldigt tydligt talat om att vi vill ha med dem och stärka upp med Issa. Det var kanske inte den bild som spelarna hade, för vi har inte pratat med dem förrän nu, berättar Annika Ebenholm i fotbollssektionen.

Issa Daoud säger själv att han fick ”tänka efter ordentligt” när frågan kom, men att IFK-hjärtat fick honom att tacka ja.

Han har hållit låg fotbollsprofil ända sedan ifjol, då han var assisterande tränare till William Lundin i FC Trollhättan, men har sett flera matcher på Kamratgården i år.
– Jag sa till grabbarna att jag tycker att potentialen talar för ett helt annat tabelläge än där de ligger. Däremot tror jag att det är lätt att bli vilsen och hamna i en negativ spiral som är jäkligt svår att ta sig ur. Det handlar inte om att någon enskild individ ska ta sig ur det, utan hela laget, men det är ju lättare att förändra på ledarsidan än i truppen, säger Daoud och fortsätter:
– Det blir naturligtvis en jäkligt tuff uppgift, men inte alls omöjlig. Efter det här mötet känner jag mig ännu mer taggad, och spelarna kändes taggade också så jag hoppas på bra uppslutning under träningarna i veckan.

Jag ska vara uppriktig: det var en person som uttryckte att han inte kommer att fortsätta,

Annika Ebenholm

Sevdaim Hajra var besviken över att den här förändringen gjordes tre omgångar från slutet. Kan ni sympatisera med hans åsikt där?
– Jag kan förstå att han blir besviken över själva beskedet och förslaget, men det är väldigt svårt att veta när det är rätt läge. Jag och ”Sevve” har haft kontakt före och efter nästan varje match, och jag har inte lagt mig i vad han har gjort utan mer lyssnat på hur vi bör lägga upp det framöver och ställt frågor om vad vi behöver skjuta till. Senast i förra veckan föreslog jag att vi skulle plocka in energi i ledarstaben för att avlasta – då sa Sevve till mig att han hörde vad jag sa och att han skulle återkomma. Men jag fick inget svar, säger Annika Ebenholm.

Hajra hävdade även att det fanns spelare som skulle sluta nu när han lämnat. Vilken respons har ni fått från truppen ikväll?
– Jag ska vara uppriktig: det var en person som uttryckte att han inte kommer att fortsätta. De andra visade intresse, men imorgon (onsdag) har vi träning och då vet vi mer.

Jag antar att klubben bara har en ambition just nu: nytt kontrakt i fyran?
– Ja, det är klart att det är. Precis som Issa hoppas jag också att Ula och Sevve ska vara med hela vägen. Jag hoppas verkligen att de ändrar uppfattning. Det är ju min grundtro att de ändå förstår att det här inte har med dem att göra. Det handlar ju om att vi vill skruva lite på saker och se om man kan skapa förutsättningar för att hålla ihop det, säger Ebenholm.

Issa Daouds samarbete med nedflyttningsplacerade IFK Trollhättan sträcker sig först och främst över den här säsongen. Hans första uppgift blir bortamötet med Kinna på fredag.

(Bild: FC Trollhättan & IFK Trollhättan)