Dubbeljobb för Helldén i helgen: ”Satt oss i ett bra läge”

Under den årliga VIF-dagen finns aktiviteter för såväl liten som stor.
Och i år avslutas den också – för ovanlighetens skull – med en herrmatch på Vänersvallen.
– Det är ett lag som passar oss, säger lagkapten Jonathan Helldén om motståndaren Stenungsund.

Få klubbar i herrarnas division 2 är så formstarka just nu som Vänersborgs IF. Under de fyra senaste omgångarna har tio poäng bärgats, varav tre kom via förra helgens 2-1-seger borta mot Lidköpings FK.

För Helldén – numera heltidsanställd marknads- och evenemangskoordinator – väntar dubbelt jobb på lördagen. Först ska han assistera i samband med VIF-dagens olika händelser, sedan regera i mittens rike när Stenungsund kommer på besök.
– Det här är ju ett av uppdragen jag har inom mina arbetsuppgifter, så det blir en heldag. Jag tror inte att vi haft någon match som avslutning under VIF-dagen tidigare, konstaterar den 25-årige dalslänningen.

I vårmötet med Stenungsund förlorade VIF med 0-1, men då var å andra sidan Jonathan Helldén också avstängd.
– Jag såg dem även mot VFK och tycker att de haft mycket stolpe in faktiskt. Det är kanske ett lag som passar oss ganska bra eftersom de spelar en rakare fotboll. De är lite mer fysiska och har några skickliga spelare såklart, men jag tror att vi har en chans.

Vad är förklaringen till er starka form?
– Vi är väl egentligen inte så mycket bättre i spelet på något sätt, men vi har blivit bättre i båda boxarna. Vi var lite tunna eller slarviga i våras, men nu känns det som att vi har en chans i varje match. Man känner att om vi får ett läge så är det stor chans att det blir mål, och det är ju skönt, konstaterar Helldén.

I nuläget ligger VIF på nionde plats i tabellen, med två lag mellan sig och Åmål på den negativa kvalplatsen. Dit skiljer också tre poäng.
– Vi har tagit väldigt viktiga poäng på slutet och det gäller att fortsätta ta några till för att vara på den säkra sidan. Vi har en tuff avslutning mot Grebbestad, Örebro Syrianska och Gauthiod så vi behöver några poäng till under de tre nästkommande matcherna, men det tror jag inte ska vara något problem. Vi har satt oss i ett bra läge.

(Bild: Vänersborgs IF)