Duo klar för Syrianska: ”Kommer överraska jättestort”

Emin Berisa och Berat Musa.
Där har ni Trollhättan Syrianskas två senaste nyförvärv.
– De betyder oerhört mycket, säger tränaren Ivan Esho.

Syrianska har redan hunnit matcha vid tre tillfällen i februari, trots att förra helgens möte med Råda blev inställt. Och i samband med dessa speldagar har man också låtit ett par nya namn visa upp sig.

27-årige Musa, från Upphärads IS, var exempelvis med i 1-7-förlusten mot Gerdsken.
– Han gjorde det riktigt bra mot ett såpass skickligt lag, säger Ivan Esho och utvecklar:
– Berat är en en intressant innermittfältare: en bollvinnare och riktig tvåvägsspelare som vi letat efter. Jag tror att han kommer överraska jättestort i femman i år. Vi ser honom som en väldigt viktig pusselbit hos oss.

Musa täpper också igen det hål som uppstått sedan bland andra Pablo Andersson (Herrestad), Daniel Malky (Skoftebyn) och Abdelaziz Hussein (Vänersborgs FK) lämnat.
– Det är på mitten som vi blivit försvagade mest. Det ser stabilt ut i backlinjen och även längre upp i banan, men på innermittfältet har det sett lite tunt ut.

I den lagdelen hittar vi även nye Emin Berisa, dock på kanten.
– Han är en yttermittfältare med ganska irrationell spelstil. Emin har både fart och teknik och kan bli intressant, säger Esho om 30-åringen, närmast från IFK Trollhättans C-lag men med ett förflutet på Granngården.

Noterbart i övrigt är att Syrianskas Isaac Gadaan bytt provspel med Trollhättans BoIS mot att under denna vecka träna med Skoftebyn.
– Utifrån det tar de ett beslut och då blir vi involverade. Jag har en dialog med ”Adde” (Andreas Wingård, tränaren) och om Isaac lämnar så ser jag Skoftebyn som ett bra alternativ för honom, konstaterar Ivan Esho.

(Bild: Trollhättan Syrianska)