Duo till VIF – som får kritik av Åsebro Brålanda

Vänersborgs IF välkomnar två nya nyförvärv i form av Cecilia och Jessica Wänerlöv.
Samtidigt väcker övergångarna irritation hos Åsebro Brålanda.
– Jag har inte hört ett ljud från VIF, säger Jörgen Nordquist.

När frimånadens dörrar häromdagen slog igen med full kraft så kunde Nordquists förening konstatera att man tappat fem spelare till division 3-kollegan från Vänersborg.

De sista två var, som sagt, systrarna Wänerlöv.
– Jag har bara sett den äldre av dem, Jessica, och hon kommer ju att bidra. Hon är väldigt, väldigt säker med fötterna och har mycket rutin. Hon kommer att lyfta vårt unga lag mycket, säger Johan Nilsson, ordförande i VIF:s damsektion.

Helt okontroversiellt är dock inte klubbytet.

Jörgen Nordquist reagerar starkt på att man blivit av med en halv startelva till lokalrivalen, och framförallt bristen på kommunikation från VIF:s sida.
– De har inte informerat oss överhuvudtaget – jag har inte fått ett endaste samtal eller mejl, jag har inte hört ett ljud. Ingenting. Det är nästan det mest irriterande av alltihop för jag har en sparad mejlkonversation från VIF för några år sedan när situationen var den omvända, och då tog det hus i helvete, hävdar han.

Spontant kan jag bara säga att om de har kritik så är de välkomna att höra av sig.

Johan Nilsson, VIF

Enligt Västergötlands fotbollförbunds stadgar krävs ingen kontakt mellan föreningar vid övergångar under frimånaden – som sträcker sig mellan 15 november och 15 december – men enligt Nordquist är det en inofficiell hederskodex som alla bör följa.

Johan Nilsson i Vänersborgs IF svarar:
– Några av de här spelarna har vi kontaktat, men sedan har även ett antal spelare från Åsebro Brålanda kontaktat oss. Då är det svårt att alltid ha kontakt med föreningen. Spontant kan jag bara säga att om de har kritik så är de välkomna att höra av sig.

För Åsebro Brålandas del kommer nästa års trupp framförallt att bestå av spelare från årskullarna 2002-04, som Jörgen Nordquist själv varit med och tränat tidigare.

I veckan hoppas klubben också kunna presentera sin nya ledarlösning efter att tränaren Hama Salehi lämnat tre veckor in i sitt uppdrag.
– Det blir en helt ny uppsättning ledare, en intern lösning som jag tror jättemycket på och som passar vår ”kostym”, säger Nordquist.

(Bild: Vänersborgs IF)