Edet söker ny tränare – bryter samarbetet med Karnevi

Edet FK hade hoppats ha Tobias Karnevi som huvudtränare under 2020.
Men så blir inte fallet.
– Vi har väntat in i det sista men nu bestämt att vi måste gå vidare, säger Lena Hellersjö, föreningens ordförande.

I början av december meddelade division 5-laget att man fått ett positivt besked från Karnevi, en känd tränarprofil i området efter sejourer i klubbar som IFK Trollhättan, Gauthiod och Skoftebyn.

53-åringen har dock haft problem med sin hälsa och inte kunnat närvara vid något av årets träningspass på Strömsvallen. Och det är av den anledningen som man ”valt att avbryta innan man börjat”, för att använda Lena Hellersjös egna ord.
– Vi är skyldiga föreningen och killarna att ha en lösning, och det får vi inte till här. Det är jättetråkigt, för det här var något vi såg fram emot, men hälsan sätter stopp, konstaterar hon.

Har ni ändå haft kontakt under den här tiden?
– Vi har haft en dialog hela vägen, men sedan har den väl inte varit så tät.

Är det här ett gemensamt beslut, eller vad ansåg Tobias Karnevi om att bryta samarbetet redan nu?
– Det här är ett beslut som grundar sig i att vi inte kan ha det så här. Mår man inte bra och vi pressar på så mår man inte bättre. Vi vill backa så att han kan bli bättre och inte känna press från oss. Sedan är det klart att han hade en önskan om att det skulle lösa sig.

(Fynda dig ett par här!)

Hittills har A-laget istället letts av Tobias Gustafsson, Henrik Johansson och Tony Johansson.
– De har varit våra klippor i det här och tagit ett jätteansvar. Vi har fått lösa det lite dag för dag och jag är supertacksam för de här killarna, säger Lena Hellersjö.

Hon hoppas att den ovannämnda trion kommer att bli den officiella tränartrojkan även framöver, men har samtidigt lovat att undersöka möjligheten att hitta en annan ersättare till Karnevi.
– Vi letar, men jag som ordförande är toknöjd över att vi fått in Tobias, ”Henke” och Tony. Sedan vet jag inte om den här lösningen blir permanent, det är mycket som ska klaffa åt alla håll och kanter, men det här var faktiskt ett av förstavalen redan från allra första början.

Fotnot: TVG-fotboll har sökt Tobias Karnevi, men utan framgång.

(Bild: Tommi Nyman)