Efter månader vid sidlinjen – Grahn lämnar TIF för ny klubb

Han ville lämna redan i somras, men Trollhättans IF satte stopp för det.
Först nu har Erik Grahns övergång till TFK godkänts.
– På tiden, konstaterar han själv.

TVG-fotboll berättade i mitten av augusti om TIF:s ställningstagande, där man hänvisade till en överenskommelse mellan klubben och truppen inför säsongen. Enligt den hade samtliga spelare bundit upp sig för spel under hela året, och några övergångar till andra föreningar skulle inte få genomföras.

Det höll man fast vid när Erik Grahn ville till Trollhättans FK, samtidigt som Marcelo Villa sökte en flytt till Trollhättan Syrianska.

23-årige Grahn, som gjort åtta matcher och två frisparksmål för TIF under 2019, har tränat med TFK efter sitt beslut att lämna i maj månad, och på onsdagen blev han helt klar för division 4-laget.
– Det är skönt att börja kunna se fram emot något. Det har varit mentalt jobbigt att bara träna under de här månaderna, säger han.

Mittfältaren konstaterar att han fortfarande har svårt att förstå TIF:s resonemang i sitt fall, men vill lägga det fotbollskapitlet bakom sig.
– Nu blir det lite bättre kvalité på allt: bättre spelare med och mot, och lite mer seriositet. Det ska bli trevligt att inte bara spela på skoj utan försöka utvecklas igen.

Vilken målsättning sätter du för dig själv till nästa säsong?
– Det är väl att ta en startplats och bidra så mycket som möjligt. Jag vet ju inte var de tänkt att jag ska spela än, så vi får titta på det först, svarar Grahn som därmed blir TFK:s första nyförvärv i höst.

(Bild: Bloggaren.se)