Ekholm tar domarpaus – får istället nytt fotbollsuppdrag

Domaren Andreas Ekholm ställer in säsongen 2019 på grund av skadeproblem.
– Beslutet är taget och det känns väl någonstans rätt skönt, säger 38-åringen som istället kommer att fokusera på andra uppdrag.

Ekholm dömde ifjol herrarnas division 1 fram till höstkanten, när skadorna började komma. Allt inleddes med en krånglande baksida, fortsatte med att en nerv i foten hamnade i kläm och har nu lett till att hans ena knä svullnar upp vid ansträngning.

Mot bakgrund av den konvalescensen skulle Andreas Ekholm egentligen agera matchledare i tvåan i år, men så blir inte fallet.
– Nä, det är kört. Beslutet är taget och det känns väl någonstans skönt, för jag har kämpat med olika skador sedan i augusti, säger trollhättebon som inte heller fått någon ordentlig diagnos, utan misstänker att det handlar om ”slitage”.
– Ja, 30 år på fotbollsplanen sätter väl sina spår.

Men Ekholm kommer att synas runt den kritade gräsrektangeln ändå, i egenskap av sin nya roll som coach för distriktets division 4-domare.
– De kommer att bli mitt fulla fokus, samtidigt som jag kör min rehabträning och försöker få ordning på knät. Med tjugo års domarerfarenhet borde det ju finnas något som jag kan lära ut till de här tjejerna och killarna.

Samtidigt är förhoppningen att du ska vara tillbaka till 2020?
– Så är det. Jag är inte där ännu att jag känner att jag vill lägga pipan på hyllan. Sedan får väl framtiden utvisa hur det blir, men det är klart att det här är en stor del av mitt liv och att själv vill kunna välja när det ska ta slut. Förhoppningsvis är det bara en paus, säger Ekholm.

(Bild: Tommi Nyman)