Ericsson återvänder till FCT – byter fyran mot spel i ettan

Han tog en vända nedåt i seriesystemet och vann division 5 med Trollhättans FK.
Men nu vill Casper Ericsson uppåt igen – och då fanns det bara en klubb som passade.
– Det är ju FC Trollhättan jag vill spela för, säger han.

Det har varit snabba svängar för 22-årige Ericsson på sistone. Han kom nyligen hem från en långsemester i Thailand, gjorde ett träningspass med TFK och kallades sedan in för provspel hos FCT.

Det mynnade ut i lördagens inhopp mot Skövde AIK (2-2) – 45 minuter som uppenbarligen imponerade på division 1-klubbens ledning.
– Det kändes bra. Sedan är det klart att det var ett lite annat tempo, men överlag gick det helt okej, säger Casper Ericsson.

Och på torsdagen blev det alltså klart att han återigen representerar FCT. Senast han gjorde det var för tre år sedan, men då framförallt i juniorsammanhang.
– Det är ju FC Trollhättan jag vill spela för, det ska jag inte sticka under stol med. Jag har varit där i många år och det är liksom stadens lag och jag är ju från Trollhättan. Klart att man vill köra då.

Vad säger du om konkurrenssituationen som wingback?
– Det kommer vara stentufft. Det gäller att kriga och chansen kommer ju någon gång, då gäller det att ta den, konstaterar Ericsson som även har ett förflutet i de båda Vänersborgsklubbarna, VIF och VFK.

Du kliver upp ett par divisioner nu. Hur har den senaste säsongen i division 5 påverkat dig?
– Den har varit jätteviktig. Jag ångrar inte någonting egentligen, snarare tvärtom. Jag ser det bara som något positivt att jag fick axla andra roller och ta ett större ansvar.

Däremot lär Casper Ericsson inte följa med FCT under nästa veckas träningsläger i Spanien. Han tog ju, som sagt, nyligen ledigt från jobbet…
– Ja, det blir nog jäkligt svårt. Det är klart att jag hade velat vara med där, men övergången är ju rolig som den är ändå.

(Bild: Tommi Nyman)