FC Trollhättan släpper tre spelare

Arlind Beqiri igår. Och nu väljer FC Trollhättan att släppa tre spelare till.

På torsdagen gör FCT sin första träning under kalenderåret 2019 och då väntas ett par nya namn finnas på plats. Samtidigt kommer andra att saknas.

Det handlar bland annat om reservmålvakten Christoffer Karlsson, som fått få chanser i år och som tycks närma sig en flytt till Trollhättans BoIS i division 3 efter att ha tränat med dem i veckan.
– Han har haft två bra år där han utvecklats men nu vill ”Chrisse” verkligen spela och tyvärr lämnar han därför. Han har haft en jäkla utväxling och vi kände verkligen att vi ville ha kvar honom, säger Daniel Lennartsson.

Även mittfältarna Felix Ljung och Robin Jansson, som båda användes i flera matcher under hösten, går vidare i sina fotbollskarriärer.
– Robin har valt att tacka nej till en fortsättning. I Felix fall handlade det om en väldigt tuff konkurrenssituation. Vi var ganska överens om att han nog behöver ut och spela på den här nivån, för det tror vi att han klarar.

I nuläget består därmed FCT-truppen av lite mer än en startelva totalt.
– Ja, det är 13-14 stycken någonstans. Ungefär där vi räknade med att vi skulle vara i det här läget, säger Daniel Lennartsson.

Hur blir det med de två långresenärerna, Tom Abrahamsson och Adam Sävhage?
– De är fortfarande ute i världen, men William (Lundin, tränaren) har varit i kontakt med Adam och de kommer väl hem snart i alla fall.

(Bild: Tommi Nyman)