FCT hoppas hålla en nolla och spräcka en annan mot IFK

I fredags gjorde FC Trollhättan, för ovanlighetens skull, inga mål.
Ikväll, mot IFK Uddevalla, ska den nollan spräckas.
– Vi behöver ha ett lite tydligare djupledsspel, konstaterar tränaren William Lundin.

0-2 mot Norrby på Borås Arena var naturligtvis ingen missräkning i sig, men resultatet var ändå anmärkningsvårt av två statistiska anledningar: 1) för första gången på nästan tio månader lyckades man inte göra mål (senast var 0-0 mot Örebro Syrianska den 2 juni 2018), och 2) ännu en gång misslyckades man med att hålla tätt bakåt.

Samtidigt fanns det även ljusglimtar från matchen senast.
– Framförallt vill vi fortsätta vara precis lika koncentrerade och tajta som vi var i försvarsspelet då. Även om vi inte fick med oss resultatet så ska vi bygga vidare på det och addera till ännu fler attacker i vårt spel, säger Lundin, i färd med att bevaka IFK Göteborgs tisdagsträning när TVG-fotboll når honom.

Vad berodde det på att ni inte skapade så mycket mot Norrby?
– Dels fick vi ju försvara oss en hel del på grund av deras skicklighet, och när vi väl fick tag på bollen så hade vi kanske inte den här riktiga orken till att attackera. Men det tror jag att vi kommer ha idag, vi behöver bara ha ett lite tydligare djupledsspel.

Casper Ericsson och Alexander Leksell missade förra veckans match, men har nu hunnit tillfriskna. Den ende som saknas är därmed långtidsskadade Adam Engelbrektsson, samtidigt som målvakten Jimmy Johansson visserligen dras med ljumskproblem.
– Det har blivit avsevärt mycket bättre de senaste dagarna, men det ska väldigt mycket till för att han ska spela. Simon (Forslund) kommer att stå i mål, säger William Lundin.

Det här kan också bli FCT:s sista konstgräsmatch på ett tag – nästa veckas möte med Trollhättans BoIS ser ut att spelas på Slätthult, som ett sätt att vänja sig vid underlaget inför premiären mot Landskrona den 7 april.

Däremellan återstår dock också mötet med Carlstad United.

(Bild: Tommi Nyman)