FCT öppnar för värvningar inför höststarten

Inga spelartapp, men inte heller några värvningar.
Men än är inte sista ordet sagt i FC Trollhättan.
– Ambitionen är att få in en offensiv spelare, säger tränaren William Lundin.

FCT:s höstsäsong tog sin början under förra veckan och innehöll då bland annat ett par träningsdagar i Karlstad. ”Ett jäkla bra läger”, för att använda Lundins egna ord.

Där gjordes också en analys av våren, baserat på den utvärdering som gjordes dagen efter senaste seriematchen mot Lund (1-1).
– Det är för att se hur vi ska bli ännu bättre både under träning och match, och det var intressanta saker som kom upp där, säger FCT-tränaren som sammanfattar säsongens första halva så här:
– Vi hade som mål att ta 35 poäng, och vi har satt oss i en otroligt inspirerande sits inför hösten. Vi är där för att vi förtjänar det och för att vi har varit bra. Nu får vi äran att fajtas med de bästa i serien, och målet blir att gå in till varje match och försöka vinna den.

På tisdagen träningsspelar FCT mot Vänersborgs IF – lagens tredje möte i år, trots att de spelar i olika divisioner – och det är överhuvudtaget ett motstånd som William Lundin känner till väl.
– Jag har säkert mött dem åtta, nio gånger med Stenungsund och FCT. Vi tror att de kommer ”sparra” bra mot oss inför matchen på söndag (hemma mot Assyriska Turabdin).

Vad har hänt annars truppmässigt sedan senast?
– Inte någonting när det gäller ut och in. Fönstret är öppet två, tre veckor till men de tjugo vi har är med och kör i alla fall. (Adam) Engelbrektsson tar steg och är med och kör för fullt, men när det gäller Ronni (Mleczkovicz) så är vi osäkra på hur hans ljumske kommer att svara på de sprutor han fått. Adam och Ronni är de enda som inte kan vara med mot Vänersborg, säger William Lundin.

Kollar ni något på värvningar?
– Det har vi egentligen gjort hela våren, men när fönstret öppnar så ställs det på sin spets. Vi är noga med vad vi tar in, men ambitionen är att få in en offensiv spelare. Sedan var det blir får vi se.

(Bild: Tommi Nyman)