FCT testade spelare med förflutet i svenska elitklubbar

FC Trollhättans lördagsträning hölls på en ovan plats – och med ett nytt ansikte på planen.
– Att öka konkurrenssituationen tror jag är bra för truppen och även för oss tränare, säger coachen William Lundin.

På grund av pågående ungdoms-SM i friidrott på Edsborg tvingades FCT förlägga passet till Stavrelunds IP, hemmaplan för Trollhättans FK och beläget bara någon kilometer österut.

Det blev en förberedande träning inför söndagens bortamatch mot Värnamo, och på plats då var även 23-årige Otto Sahlén, med ett förflutet i både IFK Göteborg och Örgryte, men som under de senaste säsongerna spelat collegefotboll i USA.
– Vi fick tips om att han inte har någon klubb och ville se honom och bekanta oss med honom i träning. Det är en vänsterfotad ”wing” kan man säga, om man översätter det till vårt sätt att spela. Han har spelat vänsterback tidigare och är löpstark och kvick, med en bra inläggsfot, berättar William Lundin.

Hur tycker du att det gick för honom?
– Jag tycker att det ser intressant ut, därav vill vi ha in honom på måndag också. Det är ju alltid svårt att bedöma när man inte har något tvåmålsspel.

Övergångsfönstret stänger samtidigt natten mot onsdag, vilket innebär att det är bråda tider såväl för FCT som för andra klubbar där ambitionen är att förstärka.

Och nog är det uppenbart att Lundin gärna hade sett något nyförvärv bli klart dessförinnan.
– Vi har 16 friska utespelare i träning eftersom Ronni (Mleczkovicz) och (Adam) Engelbrektsson inte kan vara med riktigt. Vi har också en del spelare som är ”på varningar” och man vet aldrig om det blir några skador, så vi upplever att vi behöver få in spelare i truppen, säger Lundin.

Men fokus i första hand är på söndagsmötet. FCT kommer närmast från en 2-4-förlust hemma mot Assyriska Turabdin – den första nollpoängaren på tretton omgångar.
– Ett tag snittade vi på en match var fjärde dag, nu har det varit en vecka emellan så vi har kunnat gå igenom alla delar och titta på vad vi behöver förbättra. Det vill vi givetvis se imorgon, säger William Lundin och forsätter:
– Anfallsspelet senast var väldigt bra: vi hade 25 eller 26 avslut. Men de hade också 17, så vi är bra framåt men vill vara bättre i de defensiva omställningarna och i aggressiviteten i försvarsspelet.

(Bild: Martin Ahlin)