FCT vill göra klart med brasse: ”Mitt uppe i en förhandling”

I veckan har FC Trollhättan granskat den brasilianske provspelaren Joarlem Batista Santos.
Och tränaren William Lundin gillar det han fått se.
– Vi är mitt uppe i en förhandling med honom, berättar han.

TVG-fotboll var i onsdags på plats på Edsborg när ”Jo”, som han kallas, besökte division 1-klubben för första gången. Den 24-årige anfallaren har tillbringat den senaste säsongen i japanska andradivisionen hos Mito HollyHock, men tillhör brasilianska Linense-SP.

Och det är med den sistnämnda klubben som FCT nu får försöka komma överens om en övergång.
– Vi är intresserade, men inget är klart. Det pågår en dialog med honom och hans agent (Wilton Figueiredo), och det vi diskuterar är exakt hur vi ska ro det i hamn, säger William Lundin.

Vad har Jo visat upp under den här veckan?
– Framförallt sin tyngd framför mål och sitt huvudspel när bollen kommer in från sidan. Han har bekräftat den bild vi hade innan av honom att han är bra i straffområdet men även djupledsinriktad. Han har en väldigt bra vänsterfot också.

(BOKA HÄR!)

FCT har dessutom förhoppningar om att få in den 19-årige mittbacken Fred Berglin, som även han tränat med klubben under en tid. Han tillhörde senast IFK Göteborgs organisation.
– Vi för diskussioner och får se om det blir mer klarhet kring det imorgon.

På sociala medier letar ni efter lägenheter till nya spelare. Är det mest en förberedande åtgärd, eller är det för att en övergång är väldigt nära?
– Båda två egentligen. Det är klart att vi har en stor förhoppning om att brassen ska bli klar. Sedan ska vi ha in ännu fler, och det är inte omöjligt att det handlar om spelare som kommer utifrån. Därför går klubben ut och gör den här förfrågan, säger William Lundin.

Själv satte han sig nyligen och snackade framtid med en annan anfallare, nämligen Pelle Ödlund. TVG-fotboll har tidigare berättat att 27-åringen, som ifjol representerade Oddevold, tränat med division 2-gänget Gauthiod.
– Vi pratade ganska länge, vi var öppna både jag och han, och han har en social situation med studier och jobb som gör det svårt med en helhjärtad satsning på fotbollen. Inget beslut är taget, men det är tufft, menar Lundin.

Dyker det upp några fler provspelare i veckan?
– Det är ingen omöjlighet.

(Bild: Martin Ahlin)