FC Trollhättans förstemålvakt förlänger sitt kontrakt

FC Trollhättan fortsätter att bygga inför 2020.
Nu är även förstemålvakten Simon Forslund klar för en fortsättning i klubben.
– Skönt att ha allt klart i så god tid, säger han till fct.nu.

Forslund anlände till Edsborg i november 2017 från Ljungskile och signerade då ett tvåårskontrakt. Det är nu på väg att gå ut, men någon flytt blir det inte för den värmländske keepern.

Istället meddelade FCT på fredagen att Simon Forslund gått med på att förlänga avtalet även över nästa säsong.
– Det har varit ett enkelt val eftersom jag trivs så bra här och vill fortsätta utvecklas i klubben. Skönt att ha allt klart i så god tid också, det ger ett bra lugn inför avslutningen av säsongen, säger han till klubbens webbplats.

En anledning till påskriften hävdar 28-åringen är atmosfären i och runt laget.
– Jag känner en väldigt god harmoni här och kommer varje dag till Edsborg och mår riktigt bra. Sedan kryddat med allt runtomkring med väldigt kärleksfulla och engagerade supportrar. Den kulturen har jag aldrig varit med om innan och det gör att allt känns så mycket större och häftigare.

Nöjd är förstås även tränaren William Lundin, som ifjol fick se Forslund släppa in minst mål i division 2. Forslund utsågs också till Årets målvakt på lokal nivå av TTELA:s fotbollsblogg, ledd av undertecknad.
– Simon bidrar inte bara på planen utan har en oerhört professionell approach till att vara fotbollsspelare med sin noggrannhet och sina förberedelser. Såna professionella spelare vill vi ha i FCT och Simon är en förebild på den punkten, säger Lundin till fct.nu.

FAKTA
FCT-spelare med kontrakt över 2020:
Fredrik Sundström, Markus Karlsson, Alexander Leksell, Anders Mogren, Richard Cindric, Johan Lundgren, Alexander Karlsson, Vilgot Clauss, Tobias Berntsson, Ronni Mleczkovicz, Adam Engelbrektsson, Alen Kasumovic, Simon Forslund.

Spelare med utgående kontrakt:
Jimmy Johansson, Casper Ericsson, Emil Niklasson, Sean Conaboy, Robert Lipovac, Albinot Rexhepi, Anton Hellborg, Robin Jansson.

(Bild: Tommi Nyman)