Fem nya namn på FCT:s första träning

På torsdagens FCT-träning dök fem provspelare upp.
En var Ismael Fonjah, tidigare i Vänersborgs FK.
– Han är intressant, säger Daniel Lennartsson i FCT:s fotbollskommitté.

FC Trollhättan bygger en trupp inför den kommande division 1-säsongen och har hunnit presentera fyra nyförvärv, i form av Alexander Leksell (Gais), Richard Cindric (Tvååker), Markus Karlsson (Vänersborgs IF) och Vilgot Clauss (Osby).

Den skaran lär utökas framöver.
– December är som den är. I januari börjar spelarna vara mer intresserade av att knyta sig till någon klubb. Vi sitter i ett okej läge, säger Lennartsson som bjudit in fem namn till träning i veckan.

Det handlar bland annat om två lokala namn: mittfältarna Alexander Karlsson och Ismael Fonjah, lagkamrater i VFK fram till i höstas då den sistnämnde först ”försvann” och sedermera flyttade till grekiska Asteras.
– Vi har sett och imponerats av Fonjahs höga nivå, men jag vet ju inte heller varför han lämnade VFK. Det är klart att man vill ha reda på lite saker också, säger Daniel Lennartsson och ger följande omdöme om 23-årige Karlsson:
– Han gjorde några matcher från start i vårt A-lag redan 2013, men lånades sedan ut för att få speltid på seniornivå. Han har gjort det bra i VFK och det känns kul att bjuda in honom här och se om han är något för oss.

En annan bekanting är yttermittfältaren Abdullah Hameed, som tränade med FCT i november månad och närmast kommer från Qviding.
– Han har många bra individuella egenskaper, med sin teknik och snabbhet. Det vi vill se nu är hur han kan anpassa sig till de andra spelarna, och därför kände vi att vi tar hit honom igen. Han spelar ju på en position där vi inte så många alternativ idag, om man ska vara helt ärlig.

Övriga gäster är 28-årige yttern Victor Buchim, som ifjol tillhörde Kozara i division 3 och själv kontaktade FCT, samt Elfsborgs 18-årige målvakt Camil Altun. Den sistnämnde har FCT fått goda vitsord om.

Noterbart är också att truppen i nuläget bara rymmer en anfallare, Tobias Berntsson.
Josef (Daoud) pratar vi inte med just nu eftersom han är på semester. (Marcus) Knutsen kommer till träningen idag och snackar, så vi får se hur det blir. Men det är klart att vi kollar där eftersom även Arlind (Beqiri) lämnat, säger Daniel Lennartsson som däremot räknar bort Gefle-forwarden Admir Bajrovic.
– Han vill nog högre upp och längre ut i världen.

(Bild: Bibbi Dahlström)