Fjolårets skyttekung lämnar FCT – provspelare blir kvar

FC Trollhättans anfallsjakt fortsätter.
Fjolårets skyttekung, Albinot Rexhepi, är nu helt avskriven.
– Vi får leta vidare, säger tränaren William Lundin.

I veckan kunde TTELA avslöja att Rexhepi tackat nej till FCT:s senaste kontraktsförslag. Han konstaterade samtidigt att han ”stänger inga dörrar för Trollhättan”.

Nej, den ingången spikas istället igen av FCT, som inte kommer försöka övertala 27-åringen – ifjol noterad för 13 mål i söderettan – att stanna.
– Nej, precis. Vi har verkligen försökt, men han har tackat nej, och tackar man nej så blir det givetvis så att vi får leta vidare efter forwards, säger Lundin.

De spelare man kontaktat är dock av den kaliber att de inte behöver besöka Edsborg för att provspela.
– Av erfarenhet kanske det inte löser sig första eller andra veckan i januari, utan det tar någon vecka till. De spelare som kommer uppifrån är så bra att de förväntar sig att spela i allsvenskan eller superettan, men om någon faller ur så ska vi nypa dem!

Det dröjer innan fönstret stänger, men jag antar att du vill ha några nya spelare på plats innan träningsmatcherna drar igång i februari?
– Så är det, framförallt för att få till en bra träningsgrupp. Det har vi nu, men det är klart att vi vill ha klart med någon eller några till. Det är en mix av att skynda men ändå inte få panik, säger William Lundin.

När det gäller provspelarna i andra änden av planen – IFK Göteborgs Fred Berglin och Valbo FF:s Simon Johansson (till vänster på bilden) – så kommer de fortsätta att träna med FCT under nästa vecka.
– De är helt klart intressanta, bägge två. Det ska bli kul att se dem under en längre period, säger Lundin, som dock bara är ute efter en mittback till.

I veckan genomförde FCT för övrigt ett plantest, där man mätte spelarnas kondition. Bäst i den kategorin? Sean Conaboy.

(Bild: Tommi Nyman)