Formstark Lipovac på jakt efter nya mål för FCT mot Ljungskile

Ettan kom, tvåan kom – och, ja, mer lär komma från Robert Lipovac i år.
– När jag fick in första målet så kände jag att det rent mentalt bara släppte, säger han inför FC Trollhättans möte med Ljungskile.

Det är en tillsynes brokig karriär som Robert Lipovac haft fram till idag, åtminstone om man skrapar på ytan. Fotbollsfostrad i FBK Karlstad, upptäckt av Häcken och efter det en nomad som bytt klubb vid sex tillfällen på lite mer än tre år.

Själv menar 22-åringen att det beror på hans spelstil.
– Den är lite… hur ska man säga? Inte så attraktiv, i alla fall inte inom svensk fotboll. Att vara en boxspelare som varken är den snabbaste eller starkaste har gjort att jag inte fått förtroendet som jag velat i de andra klubbarna, men samtidigt inte heller presterat fullt ut som jag vet att jag kan. När jag däremot kom till Trollhättan så kändes det som helt rätt förening för mig, säger han.

De senaste två säsongerna har Lipovac etablerat sig som en pålitlig målskytt, med nio fullträffar vid båda tillfällena.

Det här året inleddes däremot på ett lite trögare vis, men förra veckan kom att bli något slags genombrott för värmlänningen, som först serverade Richard Cindric till två mål mot Kristianstad och sedan gjorde lika många själv mot Värnamo.
– Det känns som att självförtroendet har höjts hos alla, inklusive mig själv, säger Robert Lipovac.

Vad är det som att gjort att det släppt på ett poängmässigt plan för dig?
– Jag har alltid vetat att jag kan prestera, jag har ju spelat i division 1 tidigare, men vi har haft lite svårt som lag i början samtidigt som jag inte gjort mina bästa matcher. Men jag har vetat att jag har det i mig, och när jag fick in första målet så kände jag att det rent mentalt bara släppte. Då blev det mycket lättare att spela.

Och du och Cindric verkar ha ett speciellt band till varandra?
– Haha, ja, vi klickade väldigt bra under Tvååker-tiden också. Sedan har vi snackat och varit med varandra väldigt mycket utanför planen så det har bara blivit så att vi hittat en bra kemi mellan varandra, konstaterar Lipovac.

Att använda uttrycket ”speciellt” för att beskriva mötet med Ljungskile lämpar sig dock bättre för andra FCT-spelare. I Lipovacs värld är det en match i mängden, och en möjlighet att ta lagets tredje raka seger i söderettan.

Efter fem omgångar undrar nog många fortfarande hur FCT står sig i division 1. Vad säger du om det?
– Just i år känner jag att det är en öppen serie, med många lag som är nära varandra. Det finns inget Mjällby, som var helt överlägset ifjol. Men jag skulle säga att FCT står sig bra, även om det alltid gäller att vara ödmjuk som nykomling. Det vet vi om.

(Bild: Tommi Nyman)